-HELAAS IS DEZE SUPERLEUKE ZAAK SINDS NOVEMBER 2018 VERKOCHT EN DAARMEE GEEN TAPAS BAR MEER-


Rotterdam is weer een hotspot rijker. Gisteren opende aan de Nieuwe Binnenweg La Pipa Wijnbar & Taperia. We namen gelijk een kijkje. Én een mooi glas wijn & tapas uiteraard.

La Pipa en De Pijp 

De eigenaar van La Pipa is voor veel Rotterdammers geen onbekende. Dat is namelijk Jilles van Werkhoven, eigenaar van een van de oudste restaurants van Rotterdam: “Bierhandel” De Pijp in de Gaffelstraat. Dat verklaart gelijk de naam van de nieuwe wijnbar: La Pipa. De Pijp en La Pipa zijn twee heel verschillende zaken, maar de sfeer moet hetzelfde zijn, aldus de partner van Jilles, de Spaanse (is dat toeval?) Alicia. Gezellig, laagdrempelig en warm.

La Pipa interieur

Sherry en wijn bij La Pipa 

Daar zijn ze bij La Pipa in geslaagd. Het pandje is smal, maar dat maakt het ook juist intiem. Aan de in een warme kleur rood geverfde muren hangen sfeervolle platen met info over de wijnen uit Spanje. Daarbij is er bij La Pipa ook veel aandacht voor sherry. Niet vreemd als je weet dat Alicia werkt voor de Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje. Veel soorten sherry zijn er echter nog niet in huis. “We willen rustig beginnen en dan langzaamaan uitbreiden afhankelijk van de vraag en het jaargetijde”. Lijkt me een goede strategie. En met meer dan 10 wijnen uit verschillende regio’s van Spanje die per glas verkrijgbaar zijn komt dat vast wel goed. Bier bij La Pipa wordt geschonken uit flesjes en is uiteraard Spaans: Cruzcampo.

La Pipa wand met sherry posters

Prijswinnende sherry 

De tapas bij La Pipa zijn eenvoudig en puur. Mooie hammen en kaasjes, olijfjes, boquerones, albóndigas en… onze favoriete Pimientos de Padrón! De sherry die bij La Pipa geschonken wordt is de ‘La Goya’ Manzanilla sherry van Delgado Zuleta. Een goede keuze! Deze sherry gebruikten sommelier Goos van den Berg en Chef Leon Mazairac van restaurant Podium Onder de Dom bij oesters, een van de combinaties waarmee ze onlangs de Copa Jerez wonnen. Hij is heerlijk zacht. Mijn WvD gaat voor de rode huiswijn, een blend van tempranillo, merlot en syrah, die hem ook heel goed bevalt.

La Pipa Annita

Vinoloog en Liquorist Annita ’t Hoen adviseert de ‘La Goya’ manzanilla sherry

Naar de witte wijn gemaakt van de (blauwe) tempranillo- druif en de Ribera del Duera zijn we heel nieuwsgierig, dus die proberen we ook nog even uit.  Met de Tabla Mix voor twee personen én de Pimientos de Padrón erbij zijn we dik tevreden!

La Pipa tapas

 

Wij boffen maar met zo’n heerlijk plekje om de hoek!

La Pipa, Nieuwe Binnenweg 105A, 3014 GH Rotterdam

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#wijnbar