Rotterdam is weer een leuke hotspot rijker: een heuse mozzarellabar opende in oktober haar deuren aan de Goudsesingel. Bij La Mozza kun je terecht voor ontbijt, lunch of  aperitivo en meer dan mozzarella alleen.

La Mozza: Italiaans sfeertje

Op een koude, stormachtige januaridag bij La Mozza naar binnenwaaien voelt als thuiskomen. En dat is precies wat eigenaren Dayna Lautenschlager en Kenrick Hasham met hun mozzarellabar beogen: een Italiaans sfeertje neerzetten waarbij je je heerlijk op je gemak voelt. En dat is wat ons betreft helemaal gelukt. Een eenvoudige, no-nonsense inrichting, Mediterraan muziekje op de achtergrond en de ‘menukaart’ op schoolborden aan de wand.

La Mozza bar met schoolborden

Mozzarella’s

Het zal je niet verbazen dat de salades en broodjes (koud of ‘melts’ ‘In of Go’) vooral ook mozzarella bevatten. En dan niet die ongezellige supermarkt bollen, maar de echte Italiaanse buffelmozzarella. Maar ook kun je los genieten van de kleine bocconcini’s, de romige burrata of fior di latte, een mozzarella van koemelk. En, zo verzekert Kenrick ons, het assortiment wordt nog uitgebreider als de zomer in aantocht is.

Heerlijke broodjes!

We zijn er tijdens de lunch en bestellen een salade carpaccio met burrata en een warm broodje mozzarella-San Daniele. Het carpaccio-vlees blijkt even niet in huis, maar op ons verzoek bereidt Kenrick het met het vitello-vlees. Ook lekker! Maar de vingers likken wij af bij het warme broodje waarop we, naast de mozzarella en San Daniele ham, ook wat artisjokken en pesto ontdekken. Niet overdreven, dus de heerlijke smaak van de mozzarella blijft staan. Top!

La Mozza broodje en salade

En ook nog bij La Mozza…

Bij La Mozza kun je ook terecht voor een kop koffie of thee met een home-made cannoli. Of een glas wijn, bier of een cocktail met ‘bites’: een borrelplank met charcuterie, olijfjes, taliaanse risottoballetjes en meer. Door-de-weeks is La Mozza open tot 18, in het weekend tot 21. “Maar als het gezellig is blijven we gewoon langer open hoor!” lacht Dayna ons toe. Kijk, dat is nou de Italiaanse gastvrijheid, dat voelt goed.

La mozza bord over koffie en wijn

LINKS:

Ga hier naar de Facebook pagina van La Mozza

Meer toffe restaurants in Rotterdam? Check deze link!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!