Elk jaar serveren de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft een passende kreeftenwijn bij hun Oosterscheldekreeftmenu. Sinds 2014 worden er voor deze wijn speciale wijnetiketten ontworpen door diverse kunstenaars. De Kreeftenwijn 2019 is de Lapostolle Grand Selection Chardonnay.

Lapostolle Chardonnay Kreeftenwijn 2019

De kreeftenwijn van dit jaar is afkomstig uit Casablanca Valley, Chili. Aan de chardonnay is een klein percentage (11%) semillon toegevoegd. De fermentatie vond plaats op roestvrijstaal, evenals de opvoeding van 12 maanden voorafgaand aan de botteling. De druiven komen voor 76% uit de eigen Lapostolle Atalayas wijngaarden en voor 24% van ‘long term contract growers’. Lapostolle Wines is in 1994 opgericht door Alexandra Marnier Lapostolle en haar echtgenoot Cyril de Boumet. Tijdens een bezoek aan Chili raakte het echtpaar verliefd op het land en ging de uitdaging aan om, met haar wijn- en spirits kennis uit Frankrijk, ook in Chili mooie wijnen te maken. Dat zij daarin geslaagd zijn blijkt wel uit het feit dat de Lapostolle wijnen inmiddels aan meer dan 60 landen wereldwijd worden geleverd.

Lapostolle: ‘French in Essence, Chilean by Birth’

lapostolle_grand_selection_chardonnay (1)

“De Lapostolle Grand Selection Chardonnay zal dit seizoen de Oosterscheldekreeftmenu’s versterken. Je proeft en ruikt de zoete sporen van tropisch fruit, bloemen en een vleugje eikenhout. De wijn kent een mooie zuurgraad, ronde structuur en een lange, frisse afdronk.”

De Kreeftenwijn 2019, het etiket

Dit jaar is het kreeftenetiket ontworpen door de 76-jarige amateurkunstenares Bep Rook-Schot. Een kunstenares die zelf alles weet (en eet) over vis en schaal- en schelpdieren. Ze is een dochter van vissersfamilie Schot uit Zierikzee. Bep schildert al tientallen jaren voor haar plezier. Opdrachten aannemen, daar deed ze niet aan. Tot ze er één van haar dochter kreeg. De man van haar dochter wilde namelijk graag een kreeftenschilderij.

Kreeftenwijn 2019 Lapostolle

 

Kring van de Oosterscheldekreeft

De Kring van de Oosterscheldekreeft bestaat inmiddels uit 16 leden, verspreid over heel Zeeland. De restaurateurs spannen zich in voor een duurzame visserij en presenteren meerdere keren per jaar hun nieuwe kookcreaties aan elkaar. Zo kun je ieder jaar kiezen uit vaak verrassende, zorgvuldig samengestelde en unieke Oosterscheldekreeftenmenu’s voor € 64,50 per persoon. Meer over de Kring van de Oosterscheldekreeft lees je hier.

Meer over de Oosterscheldekreeft op deze website? Kijk hier even rond.

Deze wijn is oa te koop bij L’Exception en De Coninckwijn

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!