Elk jaar kiest de  Stichting Promotie Oosterscheldekreeft een wijn die goed past bij verschillende bereidingen van kreeft. De Kreeftenwijn 2018 wordt gedurende het keeftenseizoen geserveerd bij de Zeeuwse restaurants die zijn aangesloten bij de “Kring van de Oosterscheldekreeft“. 

Kring van de Oosterscheldekreeft logo

Kreeftenwijn 2018 

De kreeftenwijn van dit jaar is de BeauVignac Chardonnay, afkomstig van Cave de Pomérols uit de Languedoc. Deze coöperatie is opgericht in 1932 en inmiddels uitgegroeid tot een dynamische, innovatieve en moderne onderneming met als doelstelling topkwaliteit wijnen te produceren. De wijngaarden liggen vlakbij de Middellandse zee, in het heuvelachtige en zonovergoten kustgebied Costières, aan het binnenmeer Etang de Tau dat beroemd is om z’n oesters. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen, rode mergel en klei. De kreeftenwijn 2018 is voor 100% gemaakt van chardonnay. Hij is vol, rond en soepel met in neus en mond witte bloemen, rijpe perzik en een hint van tropisch fruit en vanille.

Beauvignac Chardonnay schroefdop Kreeftenwijn 2018 Kreeftenetiket

“Vol, rond en soepel, perzik en tropisch fruit en een hint van vanille”
AW 7,5/10

Kreeftenwijn 2018, het etiket

Het kreeftenetiket van dit jaar is ontworpen door de negentienjarige Nouria Verhage uit Zierikzee. Het is de eerste keer dat de student Mediavormgeving een etiket ontwerpt en dat maakte het voor haar, naast een hele leuke uitdaging, ook best een beetje spannend. Nouria heeft vooral ervaring als ontwerper van zogenaamde ‘Anime‘ afbeeldingen en deze invloeden heeft ze meegenomen in het etiket. Ze werkt bijna altijd digitaal en ook dit ontwerp is geheel op een tekentablet tot stand gekomen. “In mijn ontwerp draait het natuurlijk om de Oosterscheldekreeft. Het is dan ook mijn bedoeling om deze er het meeste uit te laten springen en daarom heb ik gekozen voor simpeler uitgevoerde golven.” De golven stellen het leefgebied van de kreeft voor: het water van de Oosterschelde.

Kreeftenwijn 2018 Kreeftenetiket Beauvignac

LINKS:

Alle Kreeftenwijn etiketten vind je via deze link

Meer over de Oosterscheldekreeft? Klik hier 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen?
Schrijf je dan hier in✏voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#oosterschelde