Op zaterdag 6 juli a.s. is het zover: de eerste Nacht van de Wijn vindt plaats. In de Utrechtse Central Studio’s kun je tijdens de Nacht van de Wijn genieten van muziek, entertainment, foodtrucks en vooral natuurlijk… WIJN!

Proeven, leren en beleven

Van 20.00-02.00 uur is proeven, leren en beleven het motto. In de Nacht van de Wijn maak je een wereldreis langs beroemde wijndruiven met elk hun eigen karakter. In de diverse stands zijn de wijnen per druivenras te proeven. Niet alleen hele glazen, maar ook slokjes: hoe leuk is dat! Geniet van bekende druivenrassen en maak kennis met nieuwe. Proef de wijnen bij verschillende hapjes en ontdek hoe deze smaakcombinaties werken.

Groots wijncollege

Als een van de hoogtepunten van de Nacht van de Wijn vindt een groots en ludiek wijncollege plaats,. Vergroot je wijnkennis met een glas in de hand, zonder hoogdravende taal of moeilijk jargon. Het college wordt ondersteund door de SDEN, de autoriteit op het gebied van wijnexamens. Speciaal voor De Nacht van de Wijn is in samenwerking met SDEN een officieel SDEN aanmoedigingscertificaat ontwikkeld. Na afloop krijgen deelnemers het diploma getekend en wel mee naar huis.

Verkiezing populairste wijndruif 

In de Nacht van de wijn vindt tevens de verkiezing van de populairste wijndruif van Nederland plaats. Zo’n twintig druivenrassen strijden om deze eretitel. Je kunt nu al je stem uitbrengen of op het wijnfestival zelf. De winnaar wordt in de Nacht van de Wijn om 24.00 precies feestelijk bekendgemaakt door een mystery wijn-VIP.

shutterstock Grape Wijnterminologie

Tickets voor de Nacht van de Wijn kosten €16,00.
Maar als je je tickets bestelt met de code AWNVDW2019 betaal je slechts €10,00 per ticket!
Deze actie loopt t/m 5 juli 2019, dus ik zeg: snel doen!
Bestel je tickets direct via deze link!

Voor meer info ga je naar de website van de Nacht van de Wijn. (En vergeet je code niet!)

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!