Het Kookpunt aan het Rotterdamse Noordplein is een van mijn lievelingswinkels. Het is er gróót, maar vooral ook uitnodigend. Om te kopen, maar ook om lekker rond te snuffelen tussen de potten en pannen, het bestek en de glazen, de ovens en bakplaten, klimaatkasten en barbecues. Ik kan er uren ronddwalen. Eén nadeel: ik word er altijd zo hebberig van.

Groene smoothie

Vanmiddag is een aantal kookfanaten bij Kookpunt uitgenodigd om een rondjeKookpuntWaterkan in de winkel te doen en zo de nieuwste snufjes te bekijken en te testen. We worden ontvangen met lekker fris water met een smaakje. Wel vers natuurlijk: komkommer, frambozen en dille zie ik onder andere in de kan. Lekker! Daarna volgt een heerlijke groene smoothie. Ja, je leest het goed. Ik, eigenlijk anti-smoothie, (“mens, eet toch gewóón!”) ga je zelfs het recept geven.

Groene smoothie, de ingrediënten:

KookpuntSmoothie

  • twee grof geschilde sinaasappelen
  • twee dadels
  • een flinke hand bladpeterselie
  • schijfje citroen

Lekker shaken in een smoothie-maker of keukenmachine (in Kookpunt deden ze dat in de nieuwe ‘Greenis brushless power blender’) en je hebt weer een flinke dot vitamines binnen.

Veel nieuws en deskundig advies

KookpuntBakvormNa deze verfrissende ontvangst krijgen we tijdens de rondleiding leuke nieuwigheidjes te zien. Zoals een bakvorm die je zelf in allerlei maten kunt vormen, een verstelbare antikleefbakplaat, mooi nieuw servies en dito glazen. We krijgen deskundig uitleg over het bestekmerk Laguiole. Over wat is nep en wat niet. En alles daar tussenin. Tussen het groene ‘fishy’ glasservies ontwaar ik de mooie Griekse olijfolie van vriendin Conchita van Pure Olive Oil!

 

KookpuntVisGlas

Demo’s en proeverijen

Dat is ook iets waar Kookpunt veel mee bezig is: demonstraties en proeverijen. Vroeger deed men dat achterin de winkel in een proeflokaal, maar dat heeft nu plaats gemaakt voor een ruime kookboekenhoek en de bakproducten. De demo’s doet men nu in de winkel. Op allerlei plekken, maar de meest opvallende is wel de grote ‘steelpan’ voor in de winkel die daarvoor speciaal is ingericht.

KookpuntSteelpan

Barbecues en pizza-oven

We vervolgen onze weg naar het kleine binnenpleintje waar een stuk met appelstroop gelakt buikstek op ons ligt te wachten. Hij heeft urenlang doorgebracht in de speciale Smokey Joe houtskooloven. Jammie! Het is dat ik al een little green egg op mijn balkonnetje heb…. Ook heel lekker is de pizza die uit het leuke kleine pizza-oventje komt. Je doet geperste houtkorrels in de achterste pijp waardoor achterin het oventje een echt open vuur kan blijven branden. Heel gezellig ziet dat er uit.

KookpuntPizzaOven

 

Theedruppelaar voor je ice-tea

Tot slot maken we kennis met een ’thee-druppelaar’. Je ijsthee maak je niet warm, maar door smeltend ijs langs de theebladeren te laten lopen. Het duurt even, want het gaat druppeltje voor druppeltje. Maar voor een high-tea of andere party natuurlijk een leuke blikvanger.

KookpuntTheedrip

Wil je meer weten over Kookpunt en de demo’s? Klik op het logo hieronder.