Alweer 21 jaar geleden startte Arthur Staneke zijn eigen bedrijf Kookhuis Jantrus.  Sinds 7 jaar bevindt dit sfeervolle restaurant zich in de Goudse Naaierstraat. Kookhuis Jantrus is niet zomaar een restaurant. Hier geniet je van Private Dining en Table d’Hote op zijn best.

Kookhuis Jantrus, AGA Cooker als pronkstuk

De Private Dining ruimte van Arthur en zijn echtgenote Marjan straalt een gezellige sfeer uit. Rustieke tegels op de vloer, houten lambriseringen en mooie lampen aan het plafond. Aan de muren sfeervolle schilderijen en kook- en wijnattributen. Een lange aanschuiftafel, een kleine intieme bar; en, in het midden van het restaurant, het pronkstuk: een grote AGA Cooker.

Jantrus private dining aga cooker

Private Dining

Arthur en Marjan hebben bewust gekozen voor een Private Dining restaurant. Dat is dineren op een manier zoals ze het zelf ook graag zouden willen: exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Ze doen er dan ook alles aan om te zorgen dat een familie, vriendengroep of bedrijf een geheel verzorgde en onvergetelijke avond beleeft. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, teambuilding, een vergadering of een ander (bedrijfs)uitje.

Jantrus private dining binnenkomst

Het koken beleven

Arthur is kok en heeft een klassieke koks-opleiding gehad.  Hij kookt al zijn hele leven. In de Naaierstraat kookt hij op een AGA Cooker. Een fantastisch, veelzijdig fornuis dat bovendien gezelligheid en behaaglijkheid uitstraalt. Op zo’n fornuis kook je niet alleen, je beleeft het koken. Arthur weet alles van kookbelevingen en lekker eten. Voor een diner stelt hij mooie gerechten samen met als basis de klassieke keuken maar dan in een modern jasje.

Jantrus souffle van tongfilet gevuld met een frisse komkommerdressing (1)

Soufflé van tongfilet gevuld met een frisse komkommerdressing; rivierkreeft

Passie, vakmanschap en gastvrijheid

“Nooit concessies doen aan de kwaliteit”, dat vinden Arthur en Marjan heel belangrijk. Ze maken gebruik van pure en eerlijke producten uit het seizoen. “Koken met passie”, zegt Arthur enthousiast, “dat is het allerbelangrijkste”. Als je liefde hebt voor koken en alles wat met eten te maken heeft, komen vanzelf de lekkerste gerechten. En dat proef je! Bij elk verrassingsmenu wordt er gezocht naar mooie bijpassende wijnen.  Wijn die de gasten ook na het diner eventueel kunnen kopen om er thuis ook nog eens van te genieten. Passie, vakmanschap en gastvrijheid, dat zijn de pijlers waar het bij Aga Kookhuis Jantrus om draait. Informeel, geen fratsen maar top eten en gezelligheid met een lage drempel. “Het mooiste compliment is als mensen terugkomen”, aldus Marjan, “en dat gebeurt gelukkig heel vaak!”

Table d’Hote avonden

Wil je graag eens genieten van de kookkunsten van Arthur en de gastvrijheid van Marjan maar heb je geen ‘groep’ om de Private Dining ruimte te huren? Dan heb je toch geluk: elke maand kun je een keer aanschuiven bij een speciale Tabled’Hote avond. Je kan bijvoorbeeld met 2 of 4 personen aan de lange tafel aanschuiven. Samen tafelen en genieten van een mooi menu.  Een verrassend concept!

Wat Arthur en Marjan ook nog doen

Catering op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Luxe diners, een mediterraan buffet, een walking dinner. Arthur en Marjan denken graag met je mee. Én de verkoop van de AGA fornuizen natuurlijk; een product dat ze een zeer warm hart toedragen.

Benieuwd naar deze bijzondere Private Dining?

Kijk op www.agakookhuisjantrus.nl

Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kookhuis Jantrus, waar ik zelf (en op eigen kosten) een heerlijke private-dining avond heb beleefd)