Er is een nieuw kookboek uit. WEER één, zie ik je denken…. Maar lees even verder, want dit is geen gewoon kookboek. Het is een selectie recepten uit de winnende kookboeken in de wedstrijd ‘Kookboek van het jaar’ van de laatste tien jaar.  “Dit boek een ode aan alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken”.

Kookboek van het Jaar-verkiezing

fusinaverloopwebsitewonderneming

Fusina Verloop tussen de kookboeken. Foto: website wonderneming

In 2007 organiseerde Fusina Verloop voor de eerste keer de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Inmiddels zijn er wel zo’n duizend kookboeken bij haar op de keukentafel beland. De recepten die je in dit boek aantreft verzamelde zij uit alle winnende – en dus de beste – kookboeken die van 2007 -2016 in Nederland en Vlaanderen uitkwamen.

Kookboeken van het jaar: Voor elk wat wils

Voor Kookboeken van het jaar koos Fusina uit elk kookboek een voor- hoofd en nagerecht. Er staan eenvoudige basis- recepten in maar ook wat meer ingewikkelde. Traditionele en moderne, gehele menu’s en liflafjes. Van Gentse waterzooi uit De keuken van ons moeder tot een geroosterde groenten-salade met quinoa uit De Veldkeuken. Van Tchichasoep uit Melk & Dadels tot een retro broodtaart uit Het grote kliekjesboek. Bij elk recept staat uit welk kookboek het komt en waarom dat kookboek een winnaar is. Kortom: een boek om te inspireren en van te genieten!

bekroonde-kookboeken-vh-jaar

Kookboeken Wonderneming

Fusina Verloop was met haar Kookboek van het Jaar-verkiezing een van de eersten die de groeiende honger naar kookboeken invulde. Sindsdien is er voor iedere Food-adept op de website www.kookboekennieuws.nl vrijwel dagelijks culinair nieuws te vinden. Om wegwijs te raken in het enorme kookboekenaanbod kiest Fusina maandelijks haar persoonlijke favoriet. Met haar Wonderneming organiseert zij het grootste landelijke kookboekenevenement van Nederland.

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com
bekroonde kookboeken

Voor dit artikel ontving ik dit boek. En ik ben er blij mee:-)

Meer kookboeken op Anne-Wies.NL? Klik hier! 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#kookboek