Het aspergeseizoen is weer aangebroken dus het ‘Hollandse Goud’ is weer volop te koop. Er zijn zoveel toffe recepten met asperges te bedenken. In het boek ‘ASPERGES’ van Jessica Lek vind je een paar heerlijke recepten met asperges.

In ‘ASPERGES’ vind je niet alleen recepten, er staan ook veel tips en wetenswaardigheden in. Wanneer het aspergeseizoen is, welke soorten asperges er zijn, hoe je ze het best kunt schillen en bewaren en nog veel meer.

Asperges, klassiek of exotisch

De recepten zijn verrassend eenvoudig en zeer divers. In ‘ASPERGES’ vind je niet alleen de klassiekers zoals die met ham, ei en boter of Hollandaisesaus, maar ook recepten voor asperges van de barbecue, uit de oven, in een salade of op een sandwich. Of lekker exotisch zoals asperges met dumplings of noedels, in een harissa-omelet, in een quinoa-regenboogsalade of met een shakshuka van kwarteleieren. De foto’s van Mitchell van Voorbergen doen je het water in de mond lopen.

Asperges fotos uit boek

‘ASPERGES’ geeft je inspiratie en variatie

Asperges recepten boek

Over Jessica Lek

Jessica Lek kookte in restaurants van Sydney tot in haar thuisstad Amsterdam. Inmiddels werkt ze hier als foodstylist en receptontwikkelaar voor toonaangevende tijdschriften en uitgevers. Haar gerechten zijn smaakexplosies die haar gedreven persoonlijkheid weerspiegelen: creatief en internationaal, stoer doch geraffineerd en altijd met respect voor het beste product, liefst van lokale leveranciers. Ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waarin haar voorliefde voor allerlei soorten groenten, verse kruiden en specerijen, en het Caribisch gebied spreekt.

Uitgeverij: Good Cook

ASPERGES koop je makkelijk en snel bij Bol.com

Welke wijn is lekker bij asperges? Check deze artikelen op Anne-Wies.NL

🍇🍷🍴Geen enkele recensie, recept, wijn-spijs advies of culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!