Goedemorgen! Zoals je wellicht weet deel ik op mijn website vooral mijn WIJNmomenten- en belevenissen. Waar ik het eigenlijk niet zo vaak over heb (maar wat wel een heel belangrijk onderdeel uitmaakt van mijn dag) is…. KOFFIE! Dat heb ik best wel nodig om de dag te beginnen. Of als ik voor een artikel nog even door moet omdat ik tegen een deadline aanloop. En dat zijn nog maar twee van mijn dagelijkse koffie-momentjes. Wat zijn de jouwe?

Wie graag koffie drinkt, heeft waarschijnlijk iedere dag wel een paar momenten waarop de trek naar een vers gezet kopje nog net wat groter is dan op andere momenten. Sterker nog: het kan zo lijken dat het bijna onmogelijk is om deze momenten door te komen zonder een kopje koffie. Alhoewel dat soort momenten vooral uit gewenning zijn ontstaan, en ze daardoor dus van persoon tot persoon sterk kunnen verschillen, zijn er wel veel overeenkomsten te vinden. De meesten mensen hebben in ongeveer dezelfde situaties extra veel behoefte aan een kopje koffie.

koffie uitgelicht

Als je wekker net is gegaan

Voor heel veel momenten is het eerste kopje koffie van de dag ook meteen het meest belangrijke. Zeker wanneer wakker worden en opstaan niet je sterkste punt is, kan de gedachte aan het stevige warme drankje je een beetje op de been houden. Een ‘bakkie troost’, wordt het ook wel genoemd, en zeker zo vroeg in de ochtend voelt het voor menigeen zo aan.
Daarbij is het overigens niet alleen de warmte en de smaak waar men aan gehecht is. Het is ook de cafeïne die juist aan het begin van de dag zo hard nodig is. Zeker wanneer je eraan gewend bent geraakt dit iedere dag binnen te krijgen, kun je je flink suf voelen als je de dag een keer niet met koffie kon starten.
De manier waarop we de eerste koffie van de dag gebruiken, is wel veranderd. Vroeger was dit eigenlijk altijd thuis. Tegenwoordig zien we steeds meer mensen onderweg naar het werk koffie kopen, of pas op het werk het eerste kopje nuttigen.

In de loop van de ochtend

Ook zo in de loop van de ochtend, als de effecten van het eerste kopje zijn uitgewerkt, snakt menigeen naar een koffiebreak. Het eerste pauzemomentje van de dag, daar hoort koffie bij. Ook nu geldt weer dat de cafeïne ook meer dan welkom is, je hebt tenslotte nog heel wat uren te gaan!

Als je nog even door moet

Die cafeïne, daar draait het ook om in de volgende situatie. Je moet nog flink wat uren door, of dat nu overdag of ’s nachts is, en merkt dat je een beetje begint in te zakken. Wat drink je dan? Juist: koffie. Of je er nu trek in hebt of niet, het cafeïneshot houdt je weer even wakker.

Na het eten

Het laatste moment waarop veel mensen graag een koffie drinken, is direct na het avondeten. Vaak is dit vooral ook een traditie: even met de partner of het gezin de dag doorspreken. Met de lekkere, eigen koffie van thuis, bijvoorbeeld van het vertrouwde merk Segafredo of Douwe Egberts, rustig op de bank of aan tafel zitten en een rustmomentje creëren. Of de actieve dag nu al ten einde is, of dat er ook ’s avonds nog van alles op het programma staat, dit momentje is voor menigeen erg waardevol.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. koffievoordeel.nl, waar je terecht kunt voor bijna al je koffie-wensen.

#samenwerking