De Euromast is een icoon in Rotterdam. Trots staat hij op de meeste skyline foto’s en iedere Rotterdammer is weleens in de Euromast geweest. Daarnaast is het een populaire attractie voor de vele toeristen die naar Rotterdam komen en graag willen genieten van het prachtige panoramische uitzicht. Dat de Euromast nog meer te bieden heeft gaat Femke Duijstee* vandaag ontdekken tijdens de opening van de nieuwe koffiebar én conceptstore in deze prachtige toren.

Dudok appeltaart en genieten in het park

De koffiebar is ‘the place to be’ voor koffie met iets lekkers, zoals bijvoorbeeld de appeltaart van Dudok, maar ook kun je hier terecht voor een lichte lunch. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om iets ‘to-go’ mee te nemen, waardoor je heerlijk in het Park bij de Euromast kunt genieten in het gras van het zonnetje met een heerlijke kop koffie en een lekkere panini.

Euromast conceptstore koffie corner

Conseptstore

De nieuwe conceptstore is gerealiseerd door Bien Innovations, onder andere bekend van concepten voor de Bijenkorf en Hema. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn, want naast de bekende Nederlandse tulpen die het altijd goed doen bij de toeristen, is er ook een podium voor echte Rotterdamse producten van onder andere Studio Rashkov, Heksenvuur en niet te vergeten Pineut.

Pineut

Pineut is een idee ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van vriendinnen Femke en Marlies. Ze bieden een ‘doe het zelf kit’ aan waarmee je in no time bijvoorbeeld een heerlijke Sangria op tafel zet. Je koopt een karaf waar al diverse kruiden, specerijen en fruit in zitten. Zelf een fles rode wijn toevoegen, 30 minuten wachten, et voila, je hebt een heerlijke zomerse sangria. Daarnaast doen ze veel goeds voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus met je aankoop steun je dit goede initiatief.

Ook voor een mooi cadeau

Ook word ik helemaal blij van de mooie schalen met bijvoorbeeld de Skyline van Rotterdam van Heksenvuur en de mooie prints van Studio Rashkov. In de concept store shop je nog meer typische Rotterdamse producten van onder andere Kaapse Brouwers, Brouwerij Noord, Icon 010,  Maasstroompjes en Rotterdamse Koffie. Daarnaast geeft de Euromast Rotterdamse kunstenaars een plekje om hun werk te exposeren en te verkopen in de concept store. Kortom, je hoeft zeker geen toerist te zijn om hier te kunnen slagen voor een mooi én origineel cadeau.

Euromast concept store compilatie

Over de Euromast

Dit jaar viert de Euromast haar 62e verjaardag. De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. De Euroscoop waarmee je helemaal tot aan de top kunt zoeven wordt op dit moment gerenoveerd, maar zal vanaf juli nog spectaculairder worden heropend. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Sinds dit jaar is de Euromast onderdeel en flagship store van Magnicity, een partij die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet.

Echt een aanrader om eens te gaan kijken!

Voor meer informatie zie https://euromast.nl/.

*Mijn naam is Femke Duijnstee en culinair genieten is zeg maar echt mijn ding. Als een echte foodie doe ik graag verslag van nieuwe hotspots, lekkere restaurants en ander leuks wat je echt niet kunt missen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Met de wijndruif geef ik wijnproeverijen en adviseer ik over wijn-spijs combinaties die ik uiteraard ook zelf uitgebreid heb getest. www.dewijndruif.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Femke