“Een historisch foodfestival voor jong en oud, waar ons gezamenlijke Rotterdamse eetverleden tot leven komt!”, zo lezen wij in de aankondiging. We zijn benieuwd!

01_home

Feestje!

Delfshaven bestaat dit jaar 625 jaar en dat is de reden van het feestje. Het regent als wij rond het middaguur arriveren. Jammer voor een evenement dat zich voornamelijk buiten afspeelt. Het is rustig, maar als de lucht opklaart vullen de straten in Historisch Delfshaven zich al snel. Er is veel te zien en te beleven. Een ‘Marckt’ en een ‘Koockplein’.  Diverse ‘Herbergen’ hebben hun deuren opengesteld om het publiek te laten kennismaken met eetwaar ‘van toen’. Haring, graan, bier en jenever waren belangrijke producten die hier werden verhandeld en verscheept en dus vandaag ook volop te koop en te proeven.

45343     foto 1     foto 5     foto 4444

Er is straattheater. Er zijn troubadours, workshops en rondleidingen. En er zijn veel lekkere ambachtelijke producten te proeven. Slow Food Rotterdam is er met een stand evenals verschillende antiek- en kunsthandelaren.

11111

Op het ‘koockplein’ worden ambachtelijke maaltijden bereid door o.a. Wild Vleesch en Eten van Arie.

     foto 3333     foto 2222

Ik koop mijn eerste verse kurkuma en eetbare bloemen bij An-Dijvie.

foto 2     foto 3

Een leuk en gezellig evenement waar inderdaad voor jong en oud iets te beleven valt. Ik hoop niet dat we 625 jaar moeten wachten op een vervolg!