Keulen is altijd een leuke stad om te bezoeken, maar de laatste maand van het jaar is er een extra reden. Of eigenlijk zijn dat er zes! Want de kerstmarkten zijn er dan weer. Hoewel het aanbod veel overlappingen heeft, heeft elke kerstmarkt toch zijn eigen sfeertje. Anne-Wies.NL bezocht ze allemaal. Ik neem je even mee. 

Kerstmarkt Dom Keulen

“Weihnachtsmarkt Am Kölner Dom”

Deze gezellige kerstmarkt is wellicht het meest bekend en bezocht. Hij ligt immers vlakbij de Hauptbahnhof (het centrale treinstation), direct naast de beroemde Kölner Dom. Hier dus een levendige drukte met veel (dag)toeristen en groepen busreizigers. Er is een groot podium waar geregeld liveoptredens plaatsvinden.

Kerstmarkt Keulen Dom

 

Kerstmarkt Rudolfplatz

“Nikolausdorf”

Dit is een knusse kerstmarkt die je vindt tussen het drukke centrum en de trendy wijk Belgisch Viertel. De Middeleeuwse Hahnentor, waartegen de kerstmarkt ligt, zorgt voor een sfeervol decor. De Glühwein wordt geschonken uit grappige laarsjes. Klein maar fijn, dit Nikolausdorf. Op sommige dagen staat er ook een aantal foodtrucks op het pleintje aan de andere kant van de Hahnentor.

Kerstmarkt Keulen Rudolfplatz

Kerstmarkt Neumarkt

“Markt der Engel”

In het centrum zie je de witte lichtgevende sterren in de bomen al van verre. Hij ligt aan het einde van drukbezochte winkelstraat met de bekende winkelketens. Deze ‘engeltjesmarkt’ is een sfeervolle, overzichtelijke en romantische kerstmarkt.

Kerstmarkt Keulen Neumarkt Engelen

Kerstmarkt Alter Markt – Heumarkt

“Heinzels Wintermärchen”

Een sprookjesachtig leuke kerstmarkt die eigenlijk uit twee delen bestaat. Het eerste deel is nog maar een voorproefje van wat komen gaat. Hier vind je, naast het gebruikelijke aanbod, ook antiquiteiten, oude ambachten, een mini reuzenrad en… een heuse schaatsbaan. De Heinzelmännchen (kleine dwergjes) zie je hier overal (veelal bewegend) terug. Heel gezellig.

Kerstmarkt aan de haven

“Weihnachtsmarkt Hafen am Schokoladenmuseum”

Aan de Rijn aan de voet van het Schokoladenmuseum ligt deze wat ‘sjiekere’ en moderne kerstmarkt. Witte pagodetenten en een maritieme sfeer met de nadruk op scheepvaart en chocolade gerelateerde producten. Zo vind je hier bijvoorbeeld een divers aanbod vishapjes en -gadgets en een stand met o.a. champagne en andere bubbels. 

Kerstmarkt Keulen Haven

Kerstmarkt Stadtgarten

“Weihnachtsmarkt Stadtgarten”

In het Belgisch Viertel ligt de kleinschalige Weihnachtsmarkt Stadtgarten. De sfeer is hier anders dan op de andere markten. Het is er doorgaans minder druk. Naast de ‘normale’ glühwein, currywurst en raclettte vind je langs de grindpaden van het Stadspark andere mooie producten uit de winkels van ondernemers uit de wijk. Een leuk (kinder)theatertje maakt de gemoedelijke sfeer af.

Kerstmarkt Keulen Stadtgarden

 

Bekijk voor meer tips over KEULEN ook eens dit artikel over Hotspots in Keulen 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook