Iedereen wil elke dag lekker kunnen eten. Maar het bereiden van smaakvolle gerechten is lang niet altijd eenvoudig. Gelukkig kun je het jezelf met een goed recept en de juiste hulpmiddelen wel een stuk makkelijker maken. Hoe precies? Door te investeren in pannen van hoogwaardige kwaliteit. Uiteraard wordt de smaak van een gerecht in belangrijke mate bepaald door de ingrediënten, maar ook de pannen waarin die ingrediënten worden bereid dragen bij aan de uiteindelijke smaak.

De koekenpan: onmisbaar in iedere keuken

Voor een goede bereiding van de maaltijd heb je meestal meerdere pannen nodig. Een stukje vlees of vis bereid je immers in een andere pan dan bijvoorbeeld rijst. Een van de pannen die echt onmisbaar is in iedere keuken, is de koekenpan. De koekenpan is veelzijdig. Je kunt een koekenpan gebruiken voor het berieden van veel verschillende soorten gerechten: van het bakken van een stukje vlees of pannenkoeken tot het maken van sauzen. Omdat je deze pannensoort veelvuldig zult gebruiken, is het van belang dat de kwaliteit goed is. Maar wat is nou een écht goede koekenpan? Een keramische koekenpan is kwalitatief gezien de beste koekenpan die je kunt hebben. Deze pannensoort is gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk en bovendien gezond doordat er tijdens het koken geen schadelijke stoffen vrijkomen.

pexels- koks wokken, via Seeders

Smaakvolle gerechten bereiden in de wok

Naast de koekenpan wordt tegenwoordig ook de wok in veel keukens gebruikt. De stijgende populariteit van deze pannensoort is niet zonder reden. In een wok kun je immers heel goed (Aziatische) eenpansgerechten bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een roerbakschotel van heerlijk kruidige noedels met veel verse groenten. Maar ook een smaakvolle Indiase curry kun je het beste in een wok bereiden. In deze hoge pan kunnen veel ingrediënten in één keer worden bereid. Kies je voor en wok met een deksel? Dan kun je het kookproces versnellen omdat alle ingrediënten dankzij de deksel extra snel garen. Ook voor deze pannensoort geldt overigens dat je het beste voor een keramische wok kunt gaan.

De voordelen van keramisch koken

Met keramische pannen kun je zoals gezegd gezond en duurzaam koken. Maar wat houdt dit concreet in? Waarom is koken en bakken in een keramische pan gezonder dan in een andere pannensoort? Waarom is keramisch koken in toenemende mate populair? Keramische pannen beschikken over een speciale keramische antiaanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor dat er tijdens het koken geen schadelijke stoffen vrijkomen. Maar niet alleen daardoor is koken met keramische pannen gezonder dan koken met andere pannensoorten. Door de speciale keramische antiaanbaklaag hoef je minder boter of olie te gebruiken. Dit zorgt voor smaakbehoud, je bakt minder vet en het is goedkoper. Tot slot zijn de keramische pannen gemaakt van recyclebaar materiaal waardoor ze duurzaam zijn voor het milieu.

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. isenvi.com

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook