Op maandag 5 november a.s. tijdens Gastronomie/Fine Food vinden er verschillende Showcases plaats, waaronder Beste Fromager van het Jaar. Dit jaar waren er wederom veel inschrijvingen; zeven bereikten de finale.

Showcase Beste Fromager: drie onderdelen

Tijdens Gastronomie/Fine Food bouwen de zeven genomineerden hun kaastafel ter plekke op, zodat de bezoekers ze kunnen bekijken. Daarnaast presenteren zij aan de jury een kaasbord met verschillende kazen en vervolgens een zelf gekozen wijn of andere drank met een bijpassend kaasbord.

De kandidaten (in willekeurige volgorde):

Kandidaten aan het woord

De kandidaten zijn grofweg tussen de 20 en 40 jaar oud en komen uit het hele land. Zij gaven in hun motivatie interessante ambities weer.

  • ‘De imperfectie van kaas kan groeien naar perfectie. Kaas is een samenwerking tussen natuur, dier en mens’.
  • ‘Na een proeverij over champagne en kaas ging er een wereld voor me open’.
  • ‘Begin 2015 ben ik op zoek gegaan naar Nederlandse kazen voor mijn restaurant. In 3,5 jaar tijd hebben we een assortiment van circa 80 verschillende, uitsluitend Nederlandse kazen opgebouwd’.
  • ‘Kaas is tussen hoofdgerecht en dessert voor veel mensen een moment waarop men anders met smaken en de combinatie met dranken bezig is’.
  • ‘Op dit moment zijn wij ook erg bezig met huidige trends op het gebied van dranken, d.w.z. we merken een toenemende vraag naar alcoholvrije dranken. We serveren dan ook regelmatig alcoholvrije alternatieven bij kaas.’
  • ‘Wijnen en kazen zijn helemaal mijn ding!’

Proefschrift Restaurants

De  Showcase Beste Fromager werd jaren geleden door The Wine & Food Association samen met verschillende kaasimporteurs opgezet en wordt door het nieuwe online restaurantplatform ‘Proefschrift Restaurants’ van Jan van Lissum voortgezet. ProefschriftRestaurants.nl wordt tijdens Gastronomie/Fine Food Professional in het Elicium van RAI Amsterdam gelanceerd. De website biedt niet slechts éénmaal per jaar een momentopname, maar publiceert gedurende het hele jaar restaurantbeoordelingen door professionele inspecteurs.

Registratie bezoek

Deel jij ook het enthousiasme van deze veelbelovende fromagers? Kom dan maandag 5 november a.s. naar Gastronomie/Fine Food Professional en zie hen aan het werk! Het Elicium in de RAI Amsterdam opent van 12.00 tot 21.00 uur zijn deuren voor een vakdag boordevol activiteiten voor restaurantprofessionals. Ben jij er ook bij? 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: Persbericht