Kaas- en delicatessenwinkel Bourgondisch Lifestyle in Beverwijk krijgt een toekomst als franchisevestiging. Eigenaar René Koelman van Bourgondisch Lifestyle en groothandel Kaasfort Amsterdam heeft per 1 januari 2023 Corina en Mark van Kimmenaede aangetrokken als franchisenemers. Het (echt)paar runt tevens De Wijcker Kookclub in Beverwijk en restaurant Mr. & Mrs. in Haarlem.

Tot 2021 waren in het pand aan de Plantage 120 A in Beverwijk zowel de winkel als de kaasgroothandel en de kaasrijperij van Bourgondisch Lifestyle gevestigd. Nadat de groothandel en de rijperij in 2021 verhuisden naar fort Zuidwijkermeer in Assendelft en daar verder gingen onder de naam Kaasfort Amsterdam, ontstond meer ruimte en kreeg de winkel een restyling.
Kaasfort Amsterdam

Veel ervaring in de gastronomie

Eigenaar, kaas-affineur en Maître Fromager René Koelman: “Zo’n prachtige winkel heeft een ondernemer nodig die zelf in de winkel staat. Ik ben heel blij dat ik na een zoektocht van anderhalf jaar Corina en Mark heb gevonden. Ik kende ze al omdat ze afnemer van onze kazen zijn. Ze zijn als gastvrouw-sommelier en chefkok al jaren eigenaar van restaurant Mr. & Mrs. in Haarlem en namen vorig jaar De Wijcker Kookclub in Beverwijk over. Ze hebben superveel ervaring in de gastronomie. Corina werkte de afgelopen maanden al een paar dagen per week in de winkel en dat beviel van beide kanten heel goed.”

René Koelman

Eigenaar, kaas-affineur en Maître Fromager René Koelman

Delicatessenzaak hoog op het lijstje

Ook Corina en Mark van Kimmenaede zijn in hun nopjes met de overeenkomst. “We hebben een gezin en waren op zoek naar mogelijkheden om meer overdag te werken en toch met gastronomie bezig te zijn. Een delicatessenzaak stond hoog op ons verlanglijstje. De exploitatie van het restaurant staat te koop, daar draaien we nog een aantal dagen per week diner. Totdat het verkocht is ondersteunt het team van Kaasfort Amsterdam ons in de winkel, zodat we optimale service kunnen verlenen. Daarna kunnen we ons alleen op de winkel en de kookclub richten en het mooie is dat die twee elkaar versterken. Verder is het een voordeel dat we als afnemers het kaasassortiment al goed kennen. We zijn heel blij dat we deze kans hebben gekregen en we hebben er veel zin in om er een succes van te maken.”

Winkel Bourgondisch Lifestyle

Loslaten om verder te komen

Als franchise-onderneming van Bourgondisch Lifestyle blijft de winkel beleverd worden vanuit moederbedrijf en groothandel Kaasfort Amsterdam. René Koelman: “Corina en Mark gaan hun eigen draai geven aan de winkel, waarbij het voor Bourgondisch Lifestyle zo kenmerkende assortiment kaas, delicatessen en wijnen de basis blijft. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om zelf delicatessen en wijnen in te kopen, mits passend binnen het concept en de kwaliteit waar Bourgondisch Lifestyle voor staat. En zoals men van ons gewend is, zorgen zij er ook voor dat het kaasambacht centraal staat en dat het verhaal over de boer en zijn kaas verteld wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Corina en Mark hier gaan slagen en wens ze veel succes toe. Het is loslaten om verder te komen en om sterker te staan in wat we doen om het ambacht van kaas te beschermen.

Meer franchise vestigingen mogelijk

De Bourgondisch Lifestyle-winkel in Amsterdam blijft in eigen beheer, mede omdat dit ook een servicepunt voor de Amsterdamse horeca is, waar we als groothandel veel klanten hebben.
Verder zijn we ook in Haarlem en andere steden bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor een franchisevestiging. Geïnteresseerden kunnen altijd contact met mij opnemen.”

Over Bourgondisch Lifestyle en Kaasfort Amsterdam

In 2001 richt Maître Fromager en kaas-affineur René Koelman Bourgondisch Lifestyle op, dat uitgroeit tot een kaasgroothandel die levert aan de horeca en kaasspeciaalzaken, een exportbedrijf, een kaasrijperij en een winkel, allemaal gevestigd onder hetzelfde dak aan de Plantage in Beverwijk. Later volgt een winkel in Amsterdam.
In 2021 gaan de groothandel en exportafdeling verder onder de naam Kaasfort Amsterdam, dat zijn intrek neemt in Fort Zuidwijkermeer in Assendelft onder de rook van Amsterdam. Het uit 1903 stammende fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, dat behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Ook de kazen hebben hun plaats gevonden in een van de negen rijpingskamers in het fort. Van hieruit wordt het kaasambacht wereldwijd beschermd. Het fort is tevens een inspiratieplaats en een kaaskenniscentrum voor professionals en consumenten.
De winkels in Amsterdam en Beverwijk blijven opereren onder de naam Bourgondisch Lifestyle. Per januari 2023 wordt de winkel in Beverwijk gerund als franchisevestiging.

Algemene gegevens winkel:
Bourgondisch Lifestyle

Plantage 120 A, 1943 LR Beverwijk
Website: www.bourgondischlifestyle.nl

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook