Let op! Dit is een artikel uit 2019. Check hier de adventskalenders van 2021!

 

Flessenpost! Nou uh, flessen…. een adventskalender met wijn in 24 ’tubes’, verpakt in een sfeervolle doos.  “24 kwaliteitswijnen van over de hele wereld uit ons vernieuwde wijn assortiment”, zo belooft de begeleidende brief. Een leuk idee van Jumbo om je kennis te laten maken met nieuwe wijnen in het Jumbo wijn assortiment.

Het idee om flesjes wijn in een adventskalender te verstoppen is niet helemaal nieuw. Wel nieuw voor mij is dat Jumbo ze in deze kalender aanbiedt in buisjes (’tubes’ dus) van 100 ml.

Deze adventskalender hang je niet aan de muur, maar zet je op een mooi plekje in je woonkamer: een feestelijke doos in sjiek zwart en goud.

Achter elk vakje bevindt zich een ’tube’. Wit of rood, uit de Nieuwe Wereld of de Oude…. voor elk wat wils. Bij de Jumbo adventskalender is een wijnkaart met informatie verpakt. Over het wijnhuis, de productiemethode, het wijnland, proefnotities en/of een leuk wijn-spijs advies.

Jumbo adventskalender compilatie

Wil je niet wachten tot 24 december om het laatste vakje open te maken? Ook daar heeft Jumbo aan gedacht. Organiseer met de wijnen uit de adventskalender je eigen wijnproeverij! Daar geeft Jumbo je gelijk wat tips voor zoals: ‘proef de verschillen tussen….’

Jumbo adventskalender proeven compilatie

Weet je nog niet goed hoe je het best wijn kunt proeven? Ook daarover vind je tips in deze adventskalender. En ben je nog een beetje onzeker? Weet je niet wat eigenlijk je smaak is? Nou… dan heb je hier 24 proefjes om dat uit te vogelen. Heel benieuwd ben ik persoonlijk naar de Monastrell achter deurtje 6 en zin in de ports achter deurtjes 11 en 12…

Jumbo adventkalender glas tuber ervoor (2)

 

De wijn adventskalender kost €49,95 en is (was in 2019!) te koop bij de Jumbo supermarkten.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in  ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!