Joris Snelten, CEO van Delta Wines, nam een korte sabbatical. Hij plande een maand in om naar Zuid-Afrika te gaan, waarvan de eerste twee weken bij Waterkloof Wines om mee te helpen met de 2020 vinificatie en zo weer ouderwets ‘in de klei te gaan staan’. Zijn belevenissen deelt hij op Anne-Wies.NL. Vandaag stampt hij met blote voeten in de druiven en geniet van een geweldige lunch in het Waterkloof restaurant.

Met de voeten in de kuip

Dag nr 8: er ontstaat een routine, logisch, uiteindelijk is wijnmaken ook maar gewoon een steeds terugkomende zorgvuldige procedure, waar aandacht voor detail – bij iedere stap – beloond gaat worden met extra lekkere wijnen. Met de inmiddels verschillende gevulde rode wijn tanks, is het daar nu zaak om de druivenkap zo goed mogelijk ‘te breken’ en vochtig te maken en te houden en dat kan met de voeten het best van allemaal (gumboots/rubberen laarzen van mijn maat 46 zijn er niet dus sowieso blote voeten 🙂 Zeker bij de verse tanks, die koud en nog niet aan het gisten zijn, is het zwaar doorstappen en kan ik bevestigen dat er letterlijk wat zweetdruppels van mij onderdeel zijn geworden van de 2020 oogst.


En nog wat anders leuks: zie de foto, Delta nu ook in de wijnpompen! (Delta Peristaltic pump, de meest druif/sap/wijn respectvolle pomp die er bestaat, zelfde techniek als in ziekenhuis voor bloedtransfusie). In de middag samen met Nadia weer de wijngaarden ingegaan om wat ‘test druiven’ te plukken om te analyseren wat het juiste oogstmoment gaat zijn. Maar wat een fantastisch mooi landschap om doorheen te rijden!

Joris Snelten Waterkloof dag 8 compilatie

Lunch bij Waterkloof

Dag nr. 9: vanwege een lunchafspraak (uitgenodigd door de fameuze Jacques Thijs) maar een korte werkdag. En de lunch is bij… Waterkloof! Eerst nog suikers en temperatuur opnemen, zowel van de grote tanks, als ook de eggs & barriques op apenrots klimhoogte, allemaal goed gegaan. En dan de lunch, een speciale ervaring om aan de andere kant van de ‘glass wall’ (de scheiding tussen het restaurant en de winery) te zitten. Alle voorgaande dagen zag ik de mensen genieten van de mooie gerechten en de fraaie wijnen, terwijl er in de winery gebuffeld werd om de wijnen voor volgend jaar (en daarna) in het restaurant weer opnieuw klaar te maken en nu zit ik er zelf, aan de andere kant.. De winery maatjes hebben het mij volledig gegund, vanuit het restaurant een heerlijke foto!

Joris Snelten Waterkloof restaurant

Wordt vervolgd! 🍇🍷🍴De belevenissen van Joris volgen? En geen enkel ander wijn- of culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in  ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Alle tot nu toe verschenen delen uit deze serie vind je hier

Voor een visuele impressie: www.waterkloofwines.co.za

Meer over Delta Wines? Klik hier

#joris