Moderne gins, jeneverproeverijen, workshops, wedstrijden én culinaire lekkernijen: op zaterdag 10 en zondag 11 juni wordt in Schiedam weer het populaire ‘Nederlands Jeneverfestival’ georganiseerd. Gin- en jeneverliefhebbers uit het hele land trekken massaal naar de jeneverhoofdstad en dompelen zich voor één weekend onder in de wereld van (inter)nationale gin- en jeneverdistillateurs. Met een programma vol live muziek, uiteenlopende jenever- en gin workshops, foodtrucks, cocktailshows én  een vintagemarkt wordt Schiedam een weekend lang weer jeneverhoofdstad van de wereld.

Gins en jenevers in kast jeneverfestival 2016

 

Jeneverfestival maakt Schiedam tot Gin City

Jenever zit in het DNA van Schiedam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverevenement organiseert. Tegenwoordig valt ook steeds meer de benaming: Gin City. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Met het thema Tasty draait het festival dit jaar om het prikkelen van alle zintuigen. Geselecteerde horecaondernemers presenteren in een kookwedstrijd hun favoriete gerecht met gin en jenever als kenmerkend ingrediënt. Met een speciale strippenkaart kunnen bezoekers genieten van deze gerechten bij deelnemende horecazaken in het charmante stadcentrum van Schiedam.

Bobby Gin op jeneverfestival 2016

Oester en jenever Jeneverfestival 2016

Workshops en meer dan 150 jenevers & gins!

Tijdens het festival kunnen de bezoekers deelnemen aan unieke activiteiten op verschillende locaties. Zo presenteren ruim 30 distillateurs meer dan 150 verschillende jenevers en gins, die volop geproefd kunnen worden in de monumentale Havenkerk. Wil je nét even iets meer weten over de producten? Volg dan de speciale masterclasses en leer de kneepjes van het cocktailshaken bij cocktailworkshops van professionele bartenders. Het Jenevermuseum is tijdens het Jeneverfestival beide dagen geopend voor een uniek kijkje achter de schermen met de spoedcursus jeneverstoken. Op het plein van het stedelijk museum vinden kidsactiviteiten plaats met het thema Tasty. Leuk voor jong en oud!

Rutte jenever gin en fruit

Beste Bartender 2017 tijdens Jeneverfestival 

De beste bartenders van Nederland en België geven ook dit jaar weer kwalitatieve cocktaildemonstraties voor een uitzinnig publiek. Diezelfde bartenders strijden op zondag tegen elkaar tijdens een zinderende cocktailwedstrijd met maar één doel voor ogen; de winnende cocktail shaken! Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven en kiest uiteindelijk de winnende bar én bartender van 2017.

LINKS:
Ga voor meer info over dit evenement en de kaartverkoop naar de website van dit festival
Weten hoe het festival vorig jaar was? Lees hier mijn blog daarover.