Voor de meeste mensen vindt de langste vakantie van het jaar tijdens de zomer plaats. Dat is ook meteen het favoriete seizoen om (lang) op vakantie te gaan, en vaak de vakantie die we het langst van tevoren beginnen te plannen. Wanneer begin jij daarmee? Ben je iemand die al maanden van tevoren op zoek gaat naar de perfecte vakantiebestemming, of wacht je juist een stuk langer, en bepaal je pas kort voor je vakantie waar je heen wilt.

Ruim op tijd: genoeg keuze en volop voorpret

De meeste Nederlanders houden ervan om dingen een beetje ruim van tevoren goed te regelen, zeker als het om hun vakantie gaat. Je geeft aan zo’n vakantie een hoop geld uit, dan wil je wel zeker weten dat je iets moois uitzoekt. Hier ruim op tijd mee beginnen heeft zo zijn voordelen.

Koffer vakantie pixabay

Ten eerste heb je genoeg tijd om je te verdiepen in alle bestemmingen en mogelijkheden. Je hoeft niet overhaast een keuze te maken, en kan rustig zo nu en dan wat nachtjes slapen over wat je nu eigenlijk wilt. Daarnaast is er lang van tevoren, denk aan pakweg een maand of zes voor je daadwerkelijke vakantie, vaak nog de meeste keuze. Heb je besloten ergens een vakantiewoning te huren, dan heb je nog volop keuze, en kun je voor het huis gaan dat je het mooist vindt. Een ander groot voordeel van vroeg boeken, is dat je op deze manier ook langer voorpret hebt. Die begint al bij het uitzoeken van een bestemming, dan zie je jezelf al liggen aan het strand, en begin je al na te denken over alle leuke dingen die je tijdens je vakantie kunt gaan doen. Heb je eenmaal geboekt, dan begint het grote aftellen en kun je plannen gaan maken over de invulling van je vakantie, of af en toe even wegdromen bij de mooie foto’s die je van je bestemming gevonden hebt.

vakantiehuis pixabay

Laat boeken zorgt voor verrassingen

Waar veel mensen vroeg boeken om zekerheid en volop keuze te hebben, heeft wat later boeken ook zo zijn voordelen. Heb je geluk, dan kunnen de prijzen al wat gedaald zijn, al kan ook precies het tegenovergestelde het geval zijn. Je kan wat beter anticiperen op waar je zin in hebt. Veel mensen kunnen dat lang van tevoren nog lastig inschatten. En het is ook ideaal voor wanneer je snel keuzestress hebt; er is wat minder aanbod, waardoor je dat minder zal krijgen. Boek je heel laat, dan kom je nog eens op bestemmingen terecht waar je vooraf nooit aan gedacht had. Een bijzonder vakantiehuis in Frankrijk, waar je normaal misschien nooit aan gedacht zou hebben omdat je altijd naar Spanje gaat. Eens niet naar je vaste vakantiebestemming, waar je al zo vaak geweest bent, maar iets anders, waar nog wel plek was. Wedden dat je op deze manier heel wat bijzondere plekjes kan ontdekken, waar je anders nooit was gekomen?

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. interhome

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook