Hij is er! Het leukste wijnboek voor vrouwen: Janna’s Wijngids (alleen) voor vrouwen. Gisteren was de boekpresentatie waar een stralende Janna Rijpma het eerste exemplaar van haar boek overhandigd kreeg. 

Janna Rijpma boekpresentatie

Janna Rijpma, een veelzijdige vinoloog

Lees hier verder het artikel wat ik eerder schreef over dit boek. En geloof me, ik had niets teveel gezegd. Want wát een leuk boek is dít! Dit bijzondere wijnboek is geschreven door Janna Rijpma, geen onbekende dame in de internationale wijnwereld. Deze voormalige sportlerares is vinoloog, wijnschrijver, wijnconsultant en een veel gevraagd lid van nationale en internationale wijnjuries’. Zij is auteur van het boek “De Wijngids voor het Zakenleven” en nu is daar dus haar nieuwe boek bij: Wijngids (alleen) voor vrouwen.

Het boek is  te koop bij Bol.com, dan heb je het heel snel in huis!

Lees hier verder wat ik eerder schreef over het boek. Het is precies zoals toen beschreven. Superleuk!

Stralende Janna

Van de uitgever ontving ik een ‘sneak preview’ in de vorm van een leesfragment en het omslag. “Het gaat er prachtig uitzien en we zijn onwijs benieuw wat jullie ervan vinden”, is de begeleidende tekst. Nou, ik vind het er ook prachtig uitzien. En dat begint al met een stralende Janna op de kaft. Janna legt uit waarom een wijnboek alleen voor vrouwen.

 “Van oudsher heeft de vrouw een betere neus, tong en een beter gehemelte dan de man. Zij is daardoor gevoeliger voor smaken en geuren. Kwaliteiten die perfect passen bij het kiezen van wijnen. Janna’s wijngids zit vol anekdotes, zintuigelijke beschrijvingen, eetsuggesties en weetjes. Een wijngids zonder poespas, speciaal voor de vrouw (maar ook een klein beetje voor de man)”.

Janna Rijpma Wijngids alleen voor vrouwen kaft

N.O.M.O.H-principe in de wijngids

In dit boek geen ‘vrouwenwijnen’, “want die bestaan niet”. Janna neemt je mee op een wijnreis door haar favoriete wijngebieden, deelt haar leukste en dierbaarste wijnherinneringen en bespreekt haar favoriete wijnen. “Behoorlijk wat wit, want die kleur vind ik het spannendst”. Bij iedere wijn een impressie, met aandacht voor sfeer, het gevoel rondom de fles. “Een benadering die bij vrouwen past”. Ze gaat daarbij uit van het door haarzelf ontwikkelde N.O.M.O.H.-principe: Neus, Oog, Mond, Oor, Hand waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Daarom niet alleen bij elke wijn een sfeervolle beschrijving, maar ook een muzieknummer dat zich er mooi mee verbindt. En de Hand maakt plaats voor Hapje.

NOMOH_logo, Wijnboek alleen voor vrouwen

Tot slot belooft Janna: “Ik verzeker je, met de tips en handgrepen uit dit boekje sta je absoluut je mannetje”.

LINKS:

Janna’s boek is o.a. te koop bij Bol.com

🍇🍷🍴Klik hier als je op de hoogte wilt blijven van de boeklancering en andere culinaire nieuwtjes.

 

#wijnboek