Flessenpost! Een fijne Riesling viel op de mat: J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett 2016. Dat wijnhuis kende ik nog niet, net als de importeur die hem mij toezond. Dat is zo gek nog niet, want C’est le vin is een nog jong wijnimport bedrijf. Wat ik over hun Riesling had vernomen klonk veelbelovend dus ik was blij hem nu zelf te kunnen proeven. En hij stelde me niet teleur!                                    

J.B. Becker: geschenk van de natuur

Cest le vin Hajo in kelder zwart witC’est le vin heeft de primeur de wijnen van het familiebedrijf J.B. Becker uit de Duitse Rheingau in Nederland te introduceren. Voorlopig is er één op voorraad, maar vraag gerust om meer. De eigenzinnige Hans Jozef (derde generatie), Hajo voor intimi, bestiert samen met zijn zus Maria en vrouw Eva het wijngoed. De wijngaarden beslaan in totaal dertien hectare met voornamelijk riesling– en spätburgunder druiven. Zijn wijngaarden beschouwt Hajo als een geschenk van de natuur, en zo behandelt hij ze ook: zo min mogelijk ingrijpen maar de natuur zijn gang laten gaan. Zijn geheim in de kelder: geef de wijn de tijd. De rieslingwijnen vergisten spontaan en blijven minimaal een jaar op hun droesem in oude houten vaten liggen voordat ze (ongefilterd) gebotteld worden.

J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett 2016

De druiven voor de Wallufer Oberberg Riesling Kabinett 2016 zijn afkomstig van de Oberberg in het plaatsje Walluf. De wijn heeft in neus en mond weelderig tropisch fruit naast frisse citrustonen. Het is een vriendelijke wijn, met een klein zoetje dat mooi wordt gecompenseerd door de frisse zuren. Zijn lage alcoholgehalte (10,5%) maakt deze Riesling prettig doordrinkbaar. Heerlijke aperitief- of lunchwijn, maar ook, volgens de importeur, bij sushi, sashimi en Noordzeekrab. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten!

Cest le Vin Becker Wallufer Oberberg Riesling in hand (1)

 

Over C’est le vin

Directeur van het zich in Vijfhuizen (nabij Haarlem) gevestigde bedrijf is Xander de Bas. Samen met Joop Rigter en Jan Berghs richtte hij C’est le vin op in december 2016. Met zijn drieën hebben zij veel wijnkennis in huis! Xander behaalde in 2014 op 22-jarige leeftijd als een van de jongste studenten de titel Register Vinoloog van de Wijnacademie® en is inmiddels begonnen aan het traject Magister Vini, de hoogste Nederlandse wijnopleiding. Praktische wijnkennis deed hij onder meer op door zijn werkzaamheden bij Wijncafé Lefebvre (meermalen uitgeroepen tot Wijnbar van het Jaar) en in de wijngaarden van Stellenbosch.

C’est le vin  ”C’est la vie”, het is het leven! C’est le vin is ontstaan uit een passie voor    wijn. Deze passie willen wij graag delen met de rest van Nederland” –Xander de Bas

Cest le vin logo

C’est le vin voor horeca en particulieren

C’est le vin vertelt op zoek te zijn naar uiterst betaalbare wijnen, van wijnhuizen die nog tot op heden nog weinig toegang tot de Nederlandse markt hebben gehad. Dit zijn voornamelijk onafhankelijke wijnboeren, vaak nog in familiebezit. De meeste wijnen vinden hun weg naar de horeca, maar ook particulieren kunnen bij C’est le vin terecht. Dat kan via de webshop of bij de wijnopslag in Vijfhuizen, waar C’est le vin een proeflokaal heeft waar wijnproeverijen en wijncursussen worden gegeven.

“Onze missie is om in de huiswijncategorie het niveau op de Nederlandse wijnmarkt       omhoog te brengen en om betaalbare topwijnen te kunnen leveren. Een goed glas wijn hoeft niet duur te zijn!”

Meer over de J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett 2016 vind je via deze link

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#samenwerking