Papardelle al Stufato met een koel glas Pinot Grigio: het is genieten bij Renato’s Bloemendaal aan Zee, Italiaans pareltje aan de Noord-Hollandse kust. Heerlijk authentiek Italiaans eten met uitzicht op de zee. Na Renato’s Amsterdam, Den Haag, Nijmegen is nu ook Renato’s Bloemendaal geopend. Trudy Pannekeet* mocht voor Anne-Wies.NL komen proeven van de huisgemaakte pasta’s en pizza’s van Renato’s.

Zon, strand en heerlijk eten. Renato’s is de nieuwe hippe hotspot aan de Bloemendaalse kust. Op een unieke locatie, want wie kent niet dit iconische gebouw op de boulevard? Een groot, sfeervol terras met uitzicht op het strand en de zee. Heerlijk eten, goede wijn en gezellige ‘Italian family style’ bediening. “Als je bij ons plaatsneemt aan tafel ben je onderdeel van onze ‘Grande famiglia Italiana.”

Renato’s familiegevoel

Familiegevoel is wel hét thema in het horecabedrijf van Kim Lakho en Freek Schraa. In 2013 namen zij het ‘kindje’ van chef Renato Arduini over in de Pijp in Amsterdam. Een restaurant dat bekend stond om die typische Romaanse dunne pizza’s, met Renato zelf in de keuken en zijn familie in de bediening. Het gevoel in de zaak is nog precies zo, maar Kim en Freek wisten de Renato’s beleving te kopiëren naar verschillende plekken in Amsterdam en de rest van het land. En nu dus ook naar Bloemendaal aan zee.

Renato's familiegevoel

Renato’s is er voor iedereen. Van gezin (met zandbak en speelhuis op het terras) tot dagjesmens, voor de snelle hap of voor een uitgebreid diner. Renato’s Bloemendaal is  ook een prachtige plek voor familiediners, bruiloften en events.

Wielrenners welkom

Waar ik als fietser (ja ja, samen met haar tafelgenote Ineke finishte Trudy onlangs de ‘tour des tours’, de fiets-elfstedentocht die te boek gaat als ‘de hel van 2022’, red.) persoonlijk ook heel blij van word: het bord met ‘Wielrenners welkom’ bij de ingang. In onze training deden we heel wat rondjes Bloemendaal en omgeving. Renato’s blijkt ook fijn voor een koffie-of lekkere lunch-stop. “Je kunt je dure sportfiets in het zicht parkeren”, zegt co-owner en general manager Rutger Leeuwenkuijl die hiermee verklapt een kenner te zijn. Fijn! Overal is aan gedacht. Dat maakt een Italiaanse koffie, lunch of diner bij Renato’s nóg meer een heerlijke mini vakantie.

Wielrenners welkom Renato's

Italiaanse delicatessen met uitzicht op strand en zee

Op het menu staat een uitgebreide keuze aan antipasti. Teveel om uit te kiezen! Eenvoudig, authentiek, van zeer goede kwaliteit en voor elk wat wils.  We starten met een ‘Tagliere da Renato, een borrelplank die bestaat uit verschillende soorten Italiaanse ham, een superlekkere zachte Italiaanse kaas, olijven, stukjes focaccia en arancini (gefrituurde risotto balletjes). Tegelijk worden een plankje met bruschette met tomaat- en auberginespread en een heerlijke burrata geserveerd.

Antipasta Renato's

Mooi assortiment Italiaanse wijnen

En wat drink je daar dan bij als de zon schijnt? Wij genieten van een heerlijk licht getinte maar robuuste rosé: een ‘Blush’ Pinot Grigio uit het Italiaanse Veneto. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een witte of een rode wijn. In dit geval voor een frisse Pinot Grigio uit Sicilië of een fruitige Piemontese Barbera. En… als ik later binnen even rondkijk zie ik ook nog eens enkele wijnen van het top wijnhuis Gaia

Renato's wijnen

Volgende ronde: verse pasta

  • Rigatoni Arabbiata & Burrata: verse pasta met pittige San Marzano tomatensaus, burrata & basilicum
  • Ravioli gevuld met citroen en ricotta in safraanboter met groene seizoensgroenten
  • Papardelle al Stufato: verse pasta met langzaam gegaard runderstoofvlees

Gerechtjes drie Renato's

De pasta’s worden vers gemaakt in de eigen productiekeuken in de Amsterdamse Houthavens en dat proef je! Zowel de rigatoni als de papardelle hebben een perfect zachte, maar tegelijk stevige textuur. Groot compliment voor de keuken: mijn Italiaanse tafelgenote herkent de ‘papardelle van thuis’. Za-lig!

En dan… PIZZA!

Nog meer positieve verrassingen als de pizza’s komen: die zijn heerlijk krokant, perfect van smaak en hebben een fijne, dunne bodem:

  • Renato’s Della Casa met tomatensaus, mozzarella, prosciutto di Parma, rucola, Parmezaanse kaas en truffelolie
  • Parmigiano met tomatensaus, mozzarella, rucola, verse tomaat, knoflook, Parmezaanse kaas en truffelpecorino

Zalig met die dunne bodem. Geen woorden nodig. If you can’t say it…

Pizza Renato's

Gasten worden in de watten gelegd, dat is merkbaar de voornaamste drijfveer bij Renato’s. “We geloven dat kwalitatief hoogstaande producten, bijpassende wijnen en de passie voor goed eten het verschil maken tussen een middelmatige en waanzinnige ervaring. Onze liefde voor de Italiaanse keuken gaat ontzettend diep. We willen onze gasten daar graag deelgenoot van maken” aldus Freek.

Op deze prachtige plek, in combinatie met Poort Beach Boutique Apartments, komt dit allemaal samen. Hoewel men nog druk bezig is met het renoveren van de verschillende appartementen mogen we ook hier nog even een kijkje nemen.

Renato's hotel enzo

We sluiten af met een ‘Scroppino with a View’ (zonder alcohol, want we moeten nog rijden) in het ‘Beach House’ appartement en het ‘Penthouse The Beach’.

Met een heerlijk Tuscany-gevoel gaan we naar huis.
Binnenkort komen we zeker langs op de racefiets voor een lekkere Latte Macchiato!

www.renatos.nl

*Eruit springen op LinkedIn, dat is waar LinkedIn trainer/marketeer Trudy Pannekeet je mee helpt. Talent mag beter gezien worden, zeker ook talent dat zich bezig houdt met lekker eten en goede wijn.  Dit is het praktische handboek dat ze erover schreef. Lees hier de artikelen van Trudy.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Trudy