De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) organiseert voor de derde keer de verkiezing van de ‘Nederlandse Aspergewijn van het Jaar’. De verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2018 zal plaatsvinden bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi door leden van de Verenigde Vinologen Nederland. 

Aspergewijn 2018, de verkiezing

Dertig genomineerde wijnen blind worden geproefd. Na de blindproeverij vindt er een wijn-spijsproeverij plaats door de vinologen in een competitie van drie gerechtjes, waarbij de zes wijnen zullen worden geproefd. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie. Als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (zowel van de wijn als van het gerecht). De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal worden gekozen als Nederlandse Aspergewijn 2018.

Belang deelname voor vakhandel

Tot 2 februari 2018 kunnen door wijnmakers en wijnhandelaren wijnen (consumentenprijs max. € 14,=) worden ingestuurd die meedingen naar de titel Nederlandse Aspergewijn 2018. Van de inzenders wordt verwacht dat zij vooraf zes flessen van de wijn inzenden aan de VVN, waarna registratie zal plaatsvinden. In een voor­ronde zal door een onafhankelijke jury besloten worden welke 30 wijnen genomineerd worden voor deze titel. Voor deze verkiezing wordt zoveel mogelijk samengewerkt met het Nederlands Aspergecentrum.

Winnaar op opening Aspergeseizoen

De winnende wijn wordt geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 12 april 2018 en zal daarmee veel publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge­wijn door het raden van de winnende wijn uit de verkiezing. Hieraan is als prijs verbonden een doos van de winnende wijn. 

Inzenden wijnen Aspergewijn 2018

Inzenden wijnen uiterlijk 2 februari a.s. aan:
Verenigde Vinologen Nederland
t.a.v. J. Schers
p.a. Egchelseweg 43
5987 AA EGCHEL
Voor verdere informatie en afspraken over in te sturen wijnen graag contact opnemen met Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie, 0031-773069508, www.karakterwijn.nl .

Voor de inzenders zijn rechtsboven op de website www.vinologen.net het reglement en het inschrijfformulier te downloaden 

Zie onder Activiteiten op de website voor meer details. 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!