Sherry Wijnen viert deze week, van 7 tot en met 13 november voor de negende keer op rij de Internationale Sherry Week. Gedurende deze week zijn er over de hele wereld speciale Sherry proeverijen en evenementen. De Internationale Sherry Week is een jaarlijks festival dat de gemeenschap van Sherry-liefhebbers samenbrengt doormiddel van grote en kleine evenementen over de hele wereld.

Tijdens de Internationale Sherry Week worden wereldwijd een groot aantal inspirerende online- en offline evenementen georganiseerd, zoals proeverijen, lezingen, masterclasses en wijn-spijs workshops. Deze evenementen worden onder andere georganiseerd door bars, restaurants en wijnhandelaren van over de hele wereld om Sherry fans samen te brengen en wederom te inspireren.

sherry_week_2022 ANNE-WIES.NL

Internationale #SherryWeek in Nederland

Ook in Nederland zijn er verschillende evenementen georganiseerd. Zo kun je vanaf 7 november bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam speciale sherry-cocktails drinken! Tijdens hun ‘Sherrybration’ kan je bijvoorbeeld een heerlijke cocktail met Saffron Vodka, Palo Cortado Sherry, limoen en banaan bestellen. Liever de pure van Sherry proeven? Voor maar €25 bestel je een wine flight met verschillende stijlen Sherry Wijn!

Ook Parkvilla in Alphen aan de Rijn doet mee aan de Internationale Sherry Week dit jaar! Hier geniet je op 8 november van een sherry-proeverij onder leiding van Ton Wortelboer. Ton neemt je mee op een smakelijke reis van 9 fantastische ontdekkingen, waarbij elke stijl Sherry Wijn wordt gecombineerd met een passende foodpairing.

Vanaf 9 november schenkt Dutch Courage Cocktails een aantal speciale Sherry cocktails. Hier ontmoet Amsterdam Jerez en drink je cocktails waar Nederlandse sterke dranken gecombineerd worden met de fijnste Sherry Wijnen. Denk bijvoorbeeld aan een cocktail met jenever en whisky in combinatie met Sherry. Een creatie die duidelijk geproefd moet worden!

Op 13 november sluit Restaurant Monnikendam in Amersfoort af met een Sexy Sherry lunch en proeverij. Met als slogan “Van een huisvrouwen drank tot een gastronomische alleskunner.” laat Restaurant Monnikendam jou tijdens deze lunch 6 Sherry Wijnen met passende gerechtjes proeven. Laat je verassen!

Via deze link kun je op de website van de Internationale Sherry Week
alle evenementen vinden die plaats vinden.

Online Sherry Show

Ben je wel geïnteresseerd in Sherry Wijnen, maar geen tijd om offline evenementen bij te wonen? Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows en na het succes van vorig jaar, organiseert D.O. Sherry Wijnen op dinsdag 8 november van 10.30 tot 12.00 uur de tweede editie van de online Sherry Show. Deze nieuwe uitzending van de door de Europese Unie gefinancierde campagne voor D.O. Sherry Wijnen, wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam. Mocht je het leuk vinden om de online Sherry Show te kijken, kun je de live uitzending volgen via deze link.

Over de Consejo Regulador        

De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen. Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl. Interesse in het verbreden van je kennis? Schrijf je dan snel in voor een gratis online cursus via de www.sherryacademy.org!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook