De International Wine Challenge (IWC) Trophy’s zijn uitgereikt. En het zijn weer weer veel! Onder de winnaars een groot aantal bekende én onbekende namen: wijnmakers, wijnhuizen en wijnen die hoog scoorden. 

International Wine Challenge

De International Wine Challenge is eigendom van William Reed Business Media en werd dit jaar voor de 34ste keer gehouden. Het is een van ’s werelds meest bekende wijncompetities. Niet alleen omdat de jurering blind is (dat is bij vrijwel alle wijn-championships het geval) maar omdat de medaille-winnende wijnen geproefd worden in verschillende juryronden en door verschillende juryleden. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier. Een jurylid word je ook niet ‘zomaar’; die wordt zorgvuldig gekozen en moet zichzelf bewijzen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier. Dat deelname aan deze competitie gewild is zie je aan het aantal ingestuurde proefflessen: meer dan 12.000 dit jaar!

IWC medailles international wine challenge

International Wine Challenge, de winnaars

Er zijn veel Trophy’s uitgereikt in diverse categorieën: Winemakear of the year, National Trophy, Champion of Champions, International Variety Trophy, Varietal Trophy, Regional Trophy en Sake Trophy passeren de revue. En niet te vergeten de Great Value Awards voor de beste prijs-kwaliteits verhouding. Ik zie namen die voor mij persoonlijk ook toppertjes zijn, zoals Zuccardi, LeFabre, Charles Heidsieck, Lustau, Gonzales Byass, Muenzenrieder, Horst Sauer, Tatittinger…. Kijk zelf maar eens, een mooie lijst: De Winnaars Trophy’s 

Meer over deze Challange vind je op deze website