-persbericht-

Morgen is het zover, dan start de derde editie van de ‘International Sherry Week’. Dit festijn is een initiatief van het ‘Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry’, zeg maar de ‘Sherry-Wijnraad’ in Spanje.

Spetterend Spaans optreden

Gedurende de week van 7-13 november staat sherry centraal. Wereldwijd worden bij duizenden restaurants, bars, hotels en wijnwinkels proeverijen en wijn-spijsavonden georganiseerd, cocktails ontworpen, workshops gegeven en nog veel meer. In Nederland wordt het officiële startschot van deze International Sherry Week op maandag 7 november om 20.00 uur gegeven met een spetterend Spaans optreden. Dit vindt plaats tijdens de ‘Nacht van Gault&Millau’, die aansluit op de Vakbeurs Gastronomie.

Shapas

Deze derde International Sherry Week staat vooral in het teken van de combinatie van sherry met gerechten. De speciale wijn- en spijs menu’s waarbij sherry bij lokale gerechten wordt geserveerd, tonen de veelzijdigheid van de wijnen of het nu gaat om vlees, vis, groente of desserts. In Nederland wordt veel ingehaakt op het Shapas fenomeen: de combinatie van een culinair hapje of tapa met een eigen favoriete sherry. Tijdens de Vakbeurs Gastronomie kunnen bezoekers zich laten inspireren op het Spaanse Paviljoen (tegenover het Kookeiland) door Fabiola Bonke van Spanje Totaal (maandag) en Ellen van de Ven van Vivacadiz.nl (dinsdag) die hun versie van Shapas zullen presenteren.

ShapasInktvis

Sherry week digitaal   

Niet alleen Parijs en Litouwen (dat zich dit jaar aansloot bij de 25 landen die deelnemen aan de International Sherry Week) zetten sherry deze week in het zonnetje. Ook Utrecht, waar restaurant ‘Podium onder de Dom‘ winnaar werd in de nationale finale van de Copa Jerez, viert het sherry-feestje ‘irl’ mee. Maar ook digitaal gebeurt er van alles deze week. Zo is er het interactieve online platform sherryweek.wine.  Deze microsite biedt een interactieve wereldkaart van alle evenementen naast mogelijkheden voor het delen van evenementen op social media. Op 8 november is er bijvoorbeeld een speciale Twitter-proeverij (#sherryTT). Nieuw is een online streaming met Tio Pepe rechtstreeks vanuit Jerez in meerdere talen. Op Facebook komt een Live Q&A (Vraag & antwoord) met Beltrán Domecq en César Saldaña, President en General Manager van het Consejo. Zij beantwoorden live vragen over Sherry op de internationale Facebookpagina.

Anne-Wies.NL en de Sherry Week

Ook Anne-Wies.NL haakt in op de International Sherry Week. Elke dag deel ik via mijn website en/of via de sociale media een bericht over sherry. Dat kan zijn een recept met sherry (erin of ernaast), een proefnotitie van een mooie sherry, een verslag van een sherry-spijs proeverij of…. houd dus mijn website en mijn Facebook pagina in de gaten. De hashtags voor dit evenement zijn #sherrylover en #sherryweek. De mijne wordt #desherryweekvanAnneWies

Importeurs, wijnverkopers, horeca, bloggers en alle andere liefhebbers van sherry kijken op sherryweek.wine voor alle evenementen en mogelijkheden!