Sherry Wijnen viert van 8 tot en met 14 november voor de achtste keer op rij de International Sherry Week. Gedurende deze week zijn er over de hele wereld speciale Sherry proeverijen en evenementen. In Nederland viert de D.O. Sherry wijnen dit met de Sherry Wine Bar Week. Een week waarin meer dan 20 wijnbars in Nederland een speciale ‘wine flight’ met verschillende stijlen Sherry wijnen serveren.

Tijdens de International Sherry week worden wereldwijd een groot aantal inspirerende online- en offline evenementen georganiseerd zoals proeverijen, lezingen en masterclasses. Deze evenementen worden onder andere georganiseerd door bars, restaurants, bodega’s en wijnhandelaren van over de hele wereld om Sherry fans samen te brengen en wederom te inspireren. Naast deze internationale festiviteiten organiseert D.O. Sherry wijnen zelf ook de Wine Bar Week.

21 wijnbars zetten sherry op de kaart

Sherry wijn bestaat uit een breed en gevarieerd aanbod. Ze variëren in kleur en smaak, vandaar de bewering dat er voor elke smaak en gelegenheid een Sherry wijn is. Of je nu van hele droge of juist van hele zoete wijnen houdt. Gedurende de Wine Bar Week kunnen bezoekers in maar liefst 21 wijnbars in Nederland wine flights bestellen. Deze wine flights bestaan uit drie verschillende stijlen Sherry, van heel ziltig en licht tot zoet en zijdeachtig. Zo kunnen geïnteresseerden de veelzijdigheid van verschillende Sherry wijnen proeven. Daarnaast zijn er op deze locaties informatieve boekjes te vinden om tijdens het proeven kennis over alle verschillende Sherry stijlen te vergroten.

Benieuwd bij welke wijnbars je een wine flight kunt bestellen?
De deelnemende wijnbars zijn te vinden op www.ontdeksherry.nl.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!