Maandag 6 november start de vierde ‘ International Sherry Week ’, een initiatief van  het Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry (de Sherry wijnraad in Spanje). Gedurende de week van 6-12 november staat Sherry wereldwijd centraal bij duizenden restaurants, bars, hotels en wijnwinkels in proeverijen, wijn-spijs menu’s, cocktails en andere thema evenementen. Nederland doet, als een van de belangrijkste landen voor Sherry, voor de vierde keer mee met diverse registreerde events.

International Sherry Week-2017-Poster-Digital-English

International Sherry Week in 24 landen

De ‘International Sherry Week’ is het hoogtepunt voor veel Sherryfans over de hele wereld om hun favoriete wijn in het zonnetje zetten. Dit jaar hebben Ecuador en Noorwegen zich aangesloten bij onder andere Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Mexico, Zuid-Afrika, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland zullen diverse radio interviews de Internationale Sherry Week aankondigen.

Mingle with Sherry in Den Haag

Op vrijdag 10 november wordt ‘Mingle with Sherry’ gevierd bij MingleMush in Den Haag. Diverse foodstands presenteren hier hun signature dishes in tapa-stijl, waarbij een team van gecertificeerde ‘Sherry Educators’ de mooiste combinaties met Sherry selecteert. Bovendien kunnen bezoekers van een echte ‘venenciadora’ leren Sherry schenken uit een vat. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door DJ Novasoul, de Sherryman uit de reclamecampagne. “Een mooi voorbeeld van een volledig eigentijdse manier om Sherry neer te zetten met de foodtrends en muziek van nu!” aldus organisator Yuri Pieplenbosch van marketingbureau Alterego.

International Sherry Week Mingle-w-Sherry

International Sherry Week wedstrijden 

Voor deze ‘International Sherry Week’ is een drietal wedstrijden uitgeschreven. Aan bedrijven die tijdens de sherryweek een populair en innovatief evenement organiseren, wordt voor 1000 euro aan Sherry verloot. Daarnaast is er een internationale bloggers competitie  uitgeschreven, waar maar liefst 4 Nederlandse bloggers in de finale staan. Zij maken kans op een diner bij het prestigieuze El Celler de Can Roca***. De felbegeerde Sherry Educators cursus kan gewonnen worden door de Chef, restaurateur of gastronoom die het mooiste Sherry menu presenteert en deelt met #sherryweek.

International Sherry Week drieluik

Multi-media events   

Net als vorig jaar zal op 7 november om 19.00u een Twitter proeverij plaatsvinden. Een groep van 15 bloggers uit 11 landen, waaronder de Nederlandse Bianca van der Ven, zullen simultaan diverse Sherry’s proeven. De proeverij is te volgen via #sherryTT. Daarnaast zal Antonio Flores, een van Spanjes meest vooraanstaande wijnmaker bij Gonzalez Byass een live Sherry proeverij houden die op de internationale Facebookpagina te volgen is.

Meedoen aan de International Sherry Week

Iedereen kan tot de allerlaatste dag meedoen aan de ‘International Sherry Week’ en zo meeliften op het wereldwijde platform. Importeurs, wijnverkopers, horeca, bloggers en liefhebbers van Sherry kunnen een of meerdere eigen Sherry evenementen registreren op sherryweek.wine. De enige voorwaarden zijn dat Sherry centraal staat en meerdere mensen bij het evenement betrokken zijn. Via sociale media kunnen ideeën uitgewisseld worden met andere Sherry liefhebbers met behulp van #sherryweek. Nieuws en updates zijn te volgen op de Nederlandse kanalen van Facebook en Twitter. Registreer uw evenement hier

LINKS:

Alles lezen en leren over Sherry op Anne-Wies.NL? Klik hier! 

Lees hier over mijn bezoeken aan Jerez en het Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#sherryweek