Van 6-12 november vieren we voor de 10e keer de International Sherry Week. De Internationale Sherry Week is het jaarlijkse festival dat sherry-liefhebbers trakteert op grote- en kleine evenementen over de hele wereld.

Tijdens de Internationale Sherry Week wordt wereldwijd een groot aantal inspirerende online- en offline evenementen georganiseerd, zoals proeverijen, lezingen, masterclasses en wijn-spijs workshops. Deze evenementen worden onder andere georganiseerd door bars, restaurants en wijnhandelaren van over de hele wereld om Sherry fans samen te brengen en te inspireren. Ook in Nederland vieren we het Sherry-feestje mee!

AW Sherry Jerez solera

Sherry Masterclass 

De aftrap in Nederland vindt plaats op 6 november met een Sherry masterclass door Sherry Educator Fabiola Bonke tijdens het door The Wine & Food Association georganiseerde Gastronomie 2023 in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Meer info vind je hier. (Even naar beneden scrollen)

Los Sueños de Lo Capitán

Los Suenos de lo Capitan logoSpanje-specialist Teuni van Genderen van Los Sueños de Lo Capitán timmert in de sherryweek aan de weg met verschillenden sherry-spijs dinners, lunches en proeverijen. Zo bezoekt zij met haar mooie sherry’s onder meer De Wijnboetiek in Gorinchem, Vindict in Amsterdam, Brasserie Boven de Rivieren in Sleeuwijk, Mieke Lens in Huize Haanwijk in Sintmichielsgestel en Jasmine Palace in De Meern.
Check hier de volledige agenda.

Flying Dutchmen Cocktails

Zo drink je bijvoorbeeld de gehele week bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam twee speciale sherry cocktails: de ‘We got Wood’ cocktail met Oloroso Sherry, Oak Smoke, Don papa Gayuma, en de ‘WOODn’t you like to know?’ cocktail met PX Sherry, Yuzu, Gember en bruiswater. Ook hebben ze een volledige sherryproeverij met een aantal speciale items die je NIET wilt missen! Reserveren is niet nodig.

Champagne cocktails glas pixabay

Dutch Gourage Cocktails

Bij Dutch Courage Cocktails serveren ze een Nederlands-Spaanse variatie op de klassieker ‘Blood and Sand’. Dit is met Oloroso Sherry, hun eigen Epicurean Dutch Courage Whisky Blend, een aangezuurde sinaasappel en kers. Ook zij bieden de hele week een uitgebreide sherryproeverij aan. Reserveren niet nodig.

sherry-6-b Sherryweek shapas

Masterclass Sherry & Tapas

Op 12 november wordt er bij Restaurant De Veranda in de Wijnkelder een Masterclass Sherry & Tapas gegeven onder leiding van Heiko Oberman en Wouter Moll. Zij zullen laten zien en proeven waarom Sherry zo veelzijdig, gastronomisch en vooral lekker is.

Via deze link kun je op de website van de Internationale Sherry Week
alle evenementen vinden die in Nederland plaatsvinden.

Over de Consejo Regulador

De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook