Op 30-31 mei 2017  vindt in Krakau, Polen, het ‘International Rosé Championship 2017’ (IRC) plaats. Deze wijnkeuring richt zich, zoals de naam al zegt, uitsluitend op rosé-wijnen uit alle wijngebieden ter wereld, stille én mousserende. Heel blij ben ik, als rosé-liefhebber, met dit initiatief. En nóg blijer ben ik met het feit dat ik in de jury mag plaatsnemen.

Rosé serieus nemen

Rosé is, hoewel inmiddels zeer populair, onder wijncritici nog altijd een ondergewaardeerd kindje. Daar wil men met de organisatie van deze competitie een einde aan maken. Want zeg nou zelf: er zijn zóveel rosé’s, uit zóveel landen, in zóveel verschillende stijlen! Het kan elke wijnkenner, c.q. wijnliefhebber niet ontgaan dat rosé nog altijd wint aan populariteit. Daarmee wordt het tijd om deze wijn eens serieus onder de loep te nemen.

International Rosé Championship 2017, de jurering

Het International Rosé Championship 2017 wordt  georganiseerd door het wijnmagazine “Czas Wina” onder de auspiciën van de Amorim Groep. Met deze wijnkeuring beoogt men rosé de waardering te geven die het verdient. De wijnen worden beoordeeld door een internationale jury die bestaat uit ervaren wijnproevers waaronder Masters of Wine, wijnschrijvers- en journalisten, wijnopleiders en vakhandelaren. De wijnen worden beoordeeld op basis van bevindingen die de juryleden met elkaar bespreken tijdens het (uiteraard blind) proeven van de wijnen. Zo krijgt elke ingestuurde wijn de aandacht die hij verdient.

De uiteindelijke puntentelling geeft de volgende scores:

  • Grote Gouden Medaille (94 punten en meer)
  • Gouden Medaille (89-93 punten)
  • Zilveren Medaille (86-88 punten)
  • Bronzen medaille (84-85 punten)

Naast de standaard medailleprijzen, wordt een speciale prijs toegekend aan de rosé met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

De titel ‘Beste Rosé 2017‘ gaat naar de all-over winnaar van de jury.

Beste Rose 2017 IRC medaille

Volg Anne-Wies.NL op FB of schrijf je in voor mijn wekelijkse email en blijf op de hoogte van dit event!

Link:
Klik hier voor de website van het International Rosé Championship

#IRC2017

#IRC