Op zondag 19 november vindt de jurering plaats van de International Bulk Wine Competition 2017. Deze competitie gaat vooraf aan de World Bulk Wine Exhibiton (WBWE) die op maandag 20 en dinsdag 21 november wordt gehouden in de Amsterdamse Rai.

International Bulk Wine Competition 2017

De International Bulk Wine Competition is, volgens de organisatie, de enige competitie ter wereld die is opgezet ter promotie van bulkwijnen. De International Bulk Wine Competition heeft als doel de kwaliteit van bulkwijnen onder de aandacht te brengen van de consument en internationale distributeurs. Én de makers ervan te belonen. Wijnhuizen van over de hele wereld die een minimum aantal van 10.000 liter produceren kunnen deelnemen aan de competitie.

International Bulk Wine Competition 2017, de categorieën

De verschillende categorieën zijn: witte wijn, rode wijn, roséwijnen en ‘speciale wijnen’. Voor alle wijnen geldt daarnaast een onderverdeling in wijnen die al dan geen contact met hout hebben gehad. De ‘speciale’ wijnen zijn ‘single variety wines’ en wijnen die juist een blend zijn van verschillende druivenrassen.

International Bulk Wine Competition 2017, de scores

Een zilveren medaille is voor wijnen die een score krijgen tussen 83 en 87 punten. Tussen 88 en 95 punten is een gouden medaille waard en een ‘Grand Gold Medal’ is voor wijnen die tussen de 96 en 100 punten scoren. De jurering volgt het internationaal erkende OIV score-systeem en het totaal aantal awards zal niet meer bedragen dan 30% van het totaal aantal ingestuurde wijnen. De ‘Beste Wijn Award’ gaat naar de wijn die in elke categorie de hoogste score haalt.

International Bulk Wine Competition 2017 Grand Gold

International Bulk Wine Competition 2017, de juryleden

De jury bestaat uit een divers gezelschap vakgenoten. Wie dat vorig jaar waren én welke wijnen in de prijzen vielen vind je hier. Een deel van de juryleden dit jaar:

Aileen Lee (China)
Anne-Wies van Oosten (Holanda)
Artur Boruta (Polonia)
Béatrice Da Ros (Francia)
Beatriz Casares (España)
Coen Pollaert (Holanda)
Cordula Eich (Alemania)
Cristina Pandolfi (Argentina)
Cruz Liljegren (Suecia)
Marina García (España)
Natalia Posadas-Dickson (Great Britain)
Réal Wolfe (Canadá)
Subhash Arora (India)
Teresa Rosário (Portugal)
Tom Seaver (USA)
Wanda Augustyn (Sudáfrica)

Zoals je ziet is de schrijver dezes daarbij. Ik ben heel benieuwd! I’ll keep you posted!

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer over de De International Bulk Wine Competition 2017 vind je hier.

Voor de World Bulk Wine Exposition ga je naar deze link.

#IBWC