Ook komend jaar zal Nederland weer vertegenwoordigd worden op Le Taittinger Prix Culinaire. VINVIN Wines is als exclusief importeur van Champagne Taittinger de organisator en zal in Nederland één kandidaat selecteren voor de internationale finale in Parijs in januari 2024.

De culinaire prijs “Le Taittinger Prix Culinaire” zag in 1967 het levenslicht. De essentie en roeping van deze prijs is altijd het behoud van het Franse gastronomische erfgoed geweest, door de overdracht van de knowhow veilig te stellen op de jonge generatie chefs. Claude Taittinger lanceerde de prijs als eerbetoon aan zijn vader Pierre Taittinger, die het gelijknamige Champagnehuis oprichtte.  Verschillende generaties chefs mochten de prijs in ontvangst nemen. De prijs is een trouwe bewaker van deze culinaire traditie en heeft altijd aanspraak gemaakt op een hoog technisch expertiseniveau vanuit de overtuiging dat als deze kwaliteit eenmaal verworven is, de chefs zo ver kunnen gaan als ze willen.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE CULINAIRE PRIJS LE TAITTINGER
EN MAAK KANS OP EEN CHEQUE T.W.V. €20.000,

Le Taittinger Prix Culinaire wordt erkend door de professionals uit de culinaire wereld en onderscheidt zich door zijn hoge eisen en rechtschapenheid. De prijs wordt vaak de “Everest van de gastronomie” genoemd. De moeilijkheidsgraad vormt een springplank voor de winnaars en geeft hen de kans om echt bekend te worden. Diverse Nederlandse chefs zijn al voorgegaan met in 2023 winst voor de Nederlandse chef Jan Smink van restaurant Smink in Wolvega, waarmee hij alle internationale pers op zich gericht kreeg.

Pollack en kreeft

VINVIN Wines, als exclusief importeur van Champagne Taittinger de organisator, zal in Nederland één kandidaat selecteren voor de internationale finale in Parijs in januari 2024. Dit zal gebeuren door de Nederlandse jury onder leiding van Lars van Galen, Patron Cuisinier van Landgoed ’t Lansink* in Hengelo, ook voormalig winnaar van de internationale finale in Parijs. Het recept vraagt om een bereiding met een stuk pollack en kreeft en kent een budget van maximaal €50 per bord (8 borden in totaal).

Prijzenregen

Er wordt één kandidaat per land geselecteerd, die zal deelnemen aan de Internationale Finale in Parijs eind januari 2024. Voor de kandidaat worden de onkosten van zowel de reis als het verblijf in Parijs vergoedt. De winnaar van de 1e plaats krijgt een cheque ter waarde van €20.000,- alsook een medaille met de beeltenis van Pierre Taittinger, een winnaarsbeker, diploma en jeroboam Taittinger champagne.

Voorwaarden voor deelname

De kandidaat moet tussen de 24 en 40 jaar zijn. Hij of zij moet in een restaurant werken en minimaal vijf jaar actief zijn in het vak. Uitgesloten zijn leraren van de hotelschool of het beroepsonderwijs, als ook kandidaten die al drie keer hebben deelgenomen aan de internationale finale

Het insturen van het registratieformulier, jouw koers, inspiratie en het persoonlijke recept kan tot uiterlijk 27 augustus 2023. Alle deelnamevoorwaarden, een verdere toelichting op de opdracht van de 56e editie en de inschrijvingsmogelijkheid kunnen worden opgevraagd bij VINVIN Wines.

Vlnr: Marcel Just de la Paisières (VINVIN), Jean Pierre Redont (brand ambassador Taittinger, Corinne Hofland (VINVIN), Vitalie Taittinger en Frank Laurentius (VINVIN).

VINVIN Wines & Champagne Taittinger
Corinne Hofland
Caïrostraat 97, 3047 BB Rotterdam
www.vinvinwines.nl
corinne@vinvinwines.nl
Tel: +31 (0) 102183800

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook