Het Hongaarse deel van onze trip van Hongarije naar Kroatië werd afgesloten met een feestelijke middag en avond in een prachtig middeleeuws kasteel in Siklós  in de wijnstreek Villány. Voor de vierde keer werd door Hungarianwines.eu de ‘Hungarian Gettogether’ georganiseerd. 

Wat maakt dit evenement zo bijzonder? De locatie, de te proeven wijnen, de muziek, maar vooral: de deelnemers. Hungarian Gettogether gaat over geweldige Hongaarse wijnen met verschillende aanwezige wijnhuizen, onbeperkt proeven en nog veel meer. Een dag voor netwerken, leren en plezier maken in een stijlvolle omgeving. Het middeleeuwse kasteel van Siklós biedt een adembenemend uitzicht over de wijnstreek. Het prachtige terras en de binnenplaats vormde een prachtig decor voor deze 4e bijeenkomst van Hongaarse wijnliefhebbers en hun gasten.

Siklos kasteel 1

Bij de entree werd een verfrissend glas mousserende wijn geschonken, een Chardonnay Brut van het bekende Hongaarse wijnhuis Törley. Daarna konden de gasten een bezoek brengen aan de middeleeuwse kelders waarin zich een klein museum bevindt. Op de terrassen boven stonden wijnmakers klaar om hun wijnen te presenteren.Gettogether compilatie

BORgona en Wine Writers Competition

Twee speciale momenten waren ingelast. De eerste was voor de introductie van een wel bijzonder instrument: de ‘BORgona’, oftewel het wijn orgel door Dr. Sándor Balatoni, ‘Junior Prima award winner organist’ begeleid door de prachtige zang van Jennyfer Balatoni-Schultz and Zsófia Kotvász.  Daarna volgde de bekendmaking van de winnaars van de Hungarian Wine Writers Competition. Mijn artikel viel dit jaar niet in de prijzen, maar je kunt het hier lezen.

Hungarian gettogether orgel compilatie

Daarna was het tijd voor muziek, poëzie en nog meer wijnen proeven en gezelligheid. Het was een fantastische afsluiter van het Villány deel van de reis. De volgende dag steken we de grens over naar Kroatië voor meer bezoeken aan wijnbedrijven.

👉Wil je dat niet missen?
En geen enkel ander culinair of travel nieuwtje?
Schrijf je dan hier in ✏️
voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer over deze trip in Hongarije en Kroatie vind je hier 

www.hungarianwines.euBooking.com

#crossingborders
#wijnreishongarije