Op 9 januari 2018 opende Hubrecht Duijker tijdens de vakbeurs Wine Professional het nieuwe online Kwaliteitsregister voor Vinologen. Als eerste schreef hij zich in en mocht zich daarmee de eerste Registervinoloog van de Wijnacademie® volgens de nieuwe opzet noemen. Met deze handeling werd het nieuwe, interactieve online Kwaliteitsregister voor Vinologen in werking gesteld.

Doel Kwaliteitsregister Vinologen

De eisen die aan inschrijving in het nieuwe Kwaliteitsregister worden gesteld vervangen de toets die Vinologen eens per 10 jaar moesten afleggen om hun titel van RegisterVinoloog te behouden. De wijnwereld is voortdurend in beweging. Kennis en vaardigheden van de Vinologen moeten mee veranderen met het wijnaanbod, trends en gebruiken. De ingeschreven RegisterVinologen zullen door het behalen van ‘Permanente Educatie punten‘ aan kunnen tonen hun wijnkennis op peil te hebben en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op wijngebied.  Verdere professionalisering, internationalisering en specialisatie van de gediplomeerde RegisterVinologen zullen een gevolg zijn.

“Kennis en vaardigheden moeten mee veranderen met het wijnaanbod, trends en gebruiken” – Ron Andes, voorzitter Wijnacademie

Permanente Educatie punten

In het nieuwe register moeten Vinologen van de Wijnacademie® zich zelf aanmelden en hun punten bijhouden. Deze ‘Permanente Educatie-punten’ kunnen o.a. behaald worden door deelname aan geaccrediteerde cursussen, colleges, lezingen, seminars, congressen of studiereizen. 100 Punten zijn nodig voor inschrijving in het register. Ieder punt staat voor een uur educatie. Her-registratie gebeurt eens in de 5 jaar op basis van puntenmeting. Opleiders en organisatoren van educatieve bijeenkomsten kunnen accreditatie aanvragen indien hun scholing of activiteit voldoet aan niveau SDEN 4.

“Het is plezierig te worden gestimuleerd tot bijscholing voor RegisterVinoloog. Een titel met meer waarde, meer inhoud. Een titel om te koesteren”  -Hubrecht Duijker, Vinoloog van het eerste uur (1974)

Register Certificaat Hubrecht Duijker

Overgangsregeling bestaande RegisterVinologen

Voor RegisterVinologen die al in het ‘oude’ systeem staan ingeschreven bestaat een overgangsregeling. RegisterVinologen die hun ‘Permanente Educatie Toets‘ haalden in 2008 t/m 2012 krijgen 50% vrijstelling van punten, RegisterVinologen die dat deden van 2013 t/m 2017 krijgen volledige puntenvrijstelling tot de datum van her-inschrijving. Toch raadt Ron Andes alle in het oude systeem geregistreerde Vinologen aan zich alvast hij het nieuwe systeem aan te melden. “Je wordt als RegisterVinoloog niet alleen beter zichtbaar voor derden, maar je krijgt tevens toegang tot alle actuele updates van de vinologen lessen van de Wijnacademie”. En doe je dat vóór 1 maart 2018 dan krijg je nog eens 50% korting!

Ik ben om! Én ingeschreven. Jij toch ook?

LINKS:

Klik hier voor meer informatie over het Kwaliteitsregister voor Vinologen 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!