Ik houd van mijn lief. Maar sinds vanavond ook van Mario Ridder. Wát een feestje was DÍT! Bij de reservering hebben we een plaatsje gevraagd aan Joelia’s ‘Chef’s Table’. Of, indien dat niet mogelijk is, een ronde tafel. Dat vinden wij namelijk gezellig, met vier.

Aperitief bij Joelia

We worden heel vriendelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid waar direct wordt gevraagd wat we als aperitief wensen. Onze vrienden zijn echter nog niet gearriveerd dus wij geven aan liever even aan de bar op hen te wachten of in een van de zitjes aldaar. Onze gastheer reageert nogal verbaasd op onze vraag: “O maar andere mensen wachten ook gewoon op elkaar aan tafel hoor”. Tja, wij liever niet dus. Gelukkig mogen we onze champagne (Laurent Perrier, geschonken uit een bovenmatig model fles, hoe feestelijk!) in het bargedeelte genieten, wachtend op onze vrienden. Het ziet er prachtig uit. De kleuren groen en goud overheersen. Beweegbare goudkleurige lamellen scheiden de verschillende ruimtes. Door de deels ondoorzichtig gemaakte ramen zie je Rotterdam. Het prachtige stadhuis, de Hofpleinfontein. Het voelt als een oase in een drukke, levendige stad.

Joelia divers

Joelia’s service, toch de Chef’s Table

Ik houd ervan om aan de keukentafel te eten. En in de keuken te kijken. Daar geniet ik van. Ambacht. Passie. Gedrevenheid. En de energie die daar van uit gaat. Daarom had ik graag een plaats aan de Chef’s Table gewild. Nu blijkt die tafel niet beschikbaar. Jammer. Maar meer jammer is dat onze, weliswaar ronde, tafel blijkt te staan in het deel aan de andere kant van de entree. Daar waar je dus niets meekrijgt van het ‘keukenverhaal’ wat ik nou juist zo leuk vind. Dus ik ben heel blij als wij, op verzoek van mijn lief, toch een tafeltje toegewezen krijgen vrijwel naast de Chef’s Table. Vierkant en klein. Maar wij zijn blij. Net als onze vrienden die na enig oponthoud ivm werkzaamheden aan de A13 arriveren.

Joelia keuken door planten

 De witte brigade achter glas aan het werk.

IMG_4522

Midden: een trotse Mario Ridder.

Menu

En dan begint het feestje. Na bestudering van de kaart (Mario’s Favorieten, Culinaire trip van 6 of 10 gerechten en Bar Bites) besluiten we unaniem voor de Culinaire trip van 10 gerechten te gaan. We hebben ten slotte iets te vieren. Al is het maar dat we bij Joelia zijn met fijne vrienden. Bij het brood schenkt onze gastvrouw een olijfolie naar keuze: een milde of een wat sterkere, meer grassige. Leuk!

IMG_4494

Gastvrouw Wendella Krösschell serveert een olijfolie naar keuze.

Wijnkaart

De wijnkaart ziet er ook interessant uit. Naast een prachtige collectie bijzondere en exclusieve wijnen is er een indeling gemaakt genaamd ‘ONZE Selectie’  (noem het huiswijnen?) met een voorstel van wijnen in prijsklassen van 35, 45, 60, 75 en 90 euro per fles. Top-idee!

 

Joelia

 Amuse: Mojito-ijs / doperwt / scheermes

Feestje! 

Die amuse is al een heerlijke binnenkomer. Dat belooft wat! In een perfect tempo worden de gerechtjes geserveerd. We genieten!

Joelia Flying Solo

Als eerste kiezen we een wijn uit de ‘ONZE’ Selectie 35 . De rode variant van deze wijn ken ik en vind ik zeer plezierig. Deze witte blijkt dat eveneens. Niet ingewikkeld en genoeg bite bij de eerste gerechtjes.

Joelia

Octopus / chilipeper

image

Paling in ’t groen

image

Kreeft fregola (volgens de kaart langoustine, maar die is niet voorradig)

image

Zeeduivel / ras el hanout / knolselderij

image

De door de sommelier aangeraden witte wijn bij de volgende gerechtjes. Perfecte keuze!

image

 Oester / kalfszwezerik

image

 De rode wijn die volgt. Wederom een uitstekende keuze.

FullSizeRender

Spruiten / kool

image

  Côte de veau

image

 Een glas port bij de kazen.

IMG_4510

De kazen worden gesneden.

image

 Hollandse kazen (l’Amuse)

image

 Niet in het menu, maar toch krijgen we een stukje Bastiaanse Blauw geserveerd.

image

 Een mooie afsluiter bij het zoet.

image

 Tomaat / verjus / Napoleon

image

 Mango fris / romig

image

Na koffie met lekkers vertrekken we voldaan en tevreden huiswaarts. Dat is voor mij slechts een kwartiertje lopen. Snel dus ook maar eens ‘JOELIA’s BAR BITES’ uitproberen!

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!