Rotterdam Noord is sinds vrijdag 2 december een prachtige brasserie rijker. Op die dag openden vader Aryan en dochter Rose Tieleman aan de Bergweg 80 officieel hun Brasserie Nieuw Noord. Zij zijn beiden geen onbekenden in de horeca. Aryan runde onder meer Hotel New York, de Euromast, restaurant Loos en het Westerpaviljoen. Bij dochter Rose is de passie voor horeca er letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoewel slechts 27 jaar heeft ook zij al een jarenlange ervaring in de horeca. 

Voorproefje bij Brasserie Nieuw Noord

De woensdag voor de opening van Nieuw Noord is een aantal bloggers en journalisten uitgenodigd om een voorproefje te nemen. De zaak is al een paar dagen open om proef te draaien. Daar ziet het niet naar uit. De sfeer bij Brasserie Nieuw Noord is al helemaal goed. Twee jonge moeders drinken met hun dreumesen gezellig een kop koffie, een stelletje zit lekker bij de open haard, een clubje vrienden op leeftijd is heerlijk aan het lunchen en een keurig verzorgd oud dametje komt binnenwandelen voor haar nu al dagelijkse gebakken eitje.

Franse nonchalance en Rotterdams rauw

Brasserie Nieuw Noord is gevestigd in het voormalige café Schoonewil, een van Rotterdams oudste café’s. Het interieur is sfeervol gestyled door interieurarchitect Angelika Barzilay. De Franse industriële jaren dertig uitstraling met een female touch is verweven met de geschiedenis van het Oude Rotterdamse Noorden. Door de houten vloeren, de antiek-blauwe wand met spiegels, de keuze van de meubels en de sfeervolle verlichting waan je je in een originele Franse brasserie. Er is bij Brasserie Nieuw Noord weinig meer dat aan de tijd van Schoonewil herinnert. Op de stamtafel na, waar de ‘littekens’ van de rokers bewaard zijn gebleven. Weliswaar met een dikke laklaag erover. De bar met een prachtig jaren dertig mozaïekpatroon is een echte eye-catcher.

De bar van brasserie Nieuw Noord is een echte eye-catcher.

De bar van Brasserie Nieuw Noord is een echte eye-catcher.

nieuw noord tafel

De stamtafel draagt de herinneringen aan het rokerstijdperk.

Elke dag welkom bij Brasserie Nieuw Noord

Nieuw Noord is 7 dagen in de week geopend. “De gasten moeten weten dat ze hier elke dag terecht kunnen. Voor een kop koffie, een ontbijtje, een boterham van Jordy’s met likkepot of een Club Noord Sandwich. Maar ook om te genieten van een verse salade, een burger, sardines a la plancha of een dry aged runderentrecôte”. Voor de kleine trek zijn er de Nieuw Noord Bites met onder andere desembrood met smeersels, oude Berkelse kaas en krokante inktvis met aioli. Er zijn veel soorten biertjes in huis en op de goed samengestelde wijnkaart is de prijs voor de duurste fles 30 euro. Een indruk van diverse gerechtjes.

nieuwnoordclubsandwich

‘Club Sandwich Noord’

nieuwnoordkroten

‘Geroosterde kroten soorten, krokante halloumi, olijfolie, waterkers’

nieuwnoordei

‘5 Minuten ei, spinazie, Hollandaisesaus, brioche toast’

nieuwnoordvlees

‘Dry aged runderentrecôte, pepersaus, beurre maître d’hôtel’

nieuwnoordprofiteroles

‘Soesjes met warme chocoladesaus’

Het nieuwe Brooklyn

Rose heeft de dagelijkse leiding in handen. Rose: “We willen de mensen hier het ‘gevoel van Noord’ geven”. Op mijn vraag wat dat gevoel inhoudt antwoordt zij lachend: “Hip, rauw; vooral rauw. Zeg maar het nieuwe Brooklyn”.
Nou, dat klinkt heel goed. Ik ???? Brooklyn namelijk! En nu al van Brasserie Nieuw Noord!

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ga hier naar op de website van Brasserie Nieuw Noord voor meer info.

Nieuwsgierig naar ons bezoek aan Brasserie Nieuw Noord een jaar later? Klik hier.