Het is fijn om een gezellige woonkamer te creëren. Dit maakt je interieur namelijk net dát stukje persoonlijker en knusser. Maar hoe krijg je dit nu eigenlijk voor elkaar? Waar het de één direct lijkt te lukken, blijft de ander zitten met een kamer die wat kil of saai blijft. Dat moet vast helemaal goedkomen met deze tips.

Servies in servieskast

In veel interieurs wordt het servies in de keukenkastjes weggestopt, zodat het niet zichtbaar is. Dat is zonde! Zeker we tegenwoordig steeds vaker stijlvol en opvallend serviesgoed uitkiezen. Geef het liever een plekje in het zicht! Zo is de servieskast met glasdeurtjes erin weer helemaal terug van weggeweest. Een leuk servies, een servies set je favoriete wijnglazen? Die zet je natuurlijk in je servieskast. Zo kun je er altijd van genieten en het zorgt voor levendigheid in huis! Zet zo’n kast in de buurt van de eettafel, dat is wel zo praktisch. Wat je erin kwijt kunt? Eigenlijk alle benodigdheden. Denk aan de borden, maar net zo goed aan kommen, mokken, schalen en natuurlijk je mooiste wijnglazen en karaffen. Creëer een speels geheel, voor een gezellige uitstraling.

Servieskast (1)

Kleur op de muur

Kleur zorgt direct voor gezelligheid in het interieur. Daarom is het zo jammer dat in veel woningen de muren spierwit zijn. Je kunt juist uitpakken met een gezellige lik verf of een laagje behang! Het hoeft niet direct een knalkleur te zijn, als je bang bent dat dit te druk staat. Ook een subtiele kleur, zoals een pastelkleur, kan heel sfeervol zijn. Van diepgroen tot lichtroze: kies een kleur die bij jou past. Evenals een kleur die bij je spullen past! Heb je bijvoorbeeld op verschillende plekken blauw in je meubels of accessoires? Dan kun je dit goed gebruiken als inspiratieboren voor op de muur.

Muurdecoratie

Maar met alleen een kleur aan de muur ben je er nog niet. Je kunt ook accessoires kwijt aan de wand! Met name als de muren momenteel nogal kaal zijn in de woonkamer kan dit een wereld van verschil maken. Ga eens op zoek naar een poster of schilderij in jouw stijl. Of nog beter: kies er meerdere uit en maak een unieke collage. Ook leuk: hang planken aan de muur waar je kleine accessoires op plaatst. Souvenirs, plantjes of fotolijstjes – je kunt er genoeg op kwijt. Gebruik je creativiteit!

Kamerplanten in huis

Kamerplanten zijn enorm geliefd. En dat is niet vreemd: ze zorgen voor veel sfeer in huis. Als je geen groene vingers hebt, kies je het best voor planten die eenvoudig te verzorgen zijn zoals een cactus of een vetplant. Plaats planten in leuke potten en zet ze op verschillende plekken neer. Op de grond, in de hoek, op de vensterbank, op het tv-meubel en dus ook… op die plankjes aan de muur.

Kamerplanten Pixabay

Kaarsjes aan

De avonden worden langer, maar op koelere avond steek je natuurlijke binnen de kaarsjes aan. Dat brengt instant-gezelligheid. Steek ze aan op dinertafel of de side-table of, als je gasten krijgt, bij de entree van je woning. Van dinerkaarsen tot waxinelichtjes, je hebt genoeg opties. Nu alleen nog wat leuke kaarsenhouders erbij. Combineren mag! Enne…ook buiten maak je het heel gezellig met een divers assortiment kaarsen!

Cheers!

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. de Bijenkorf

🍇🍷🍴Geen enkel berichtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!