DE KOGEL IS DOOR DE KERK! Op zaterdag 16 oktober 2021 vindt de langverwachte tweede editie plaats van de Nacht van de Wijn. Het vrolijke, gezellige en leerzame wijnfestival in de Central Studios in Utrecht laat je onderdompelen in de wereld van wijn en druivenrassen.

Onder het genot van muziek, foodtrucks en entertainment maak je kennis met de smaken, geuren en kleuren van bekende druiven als chardonnay en pinot noir, maar zul je ze ook inheemse druivenrassen gaan proeven zoals palomino fino, temjanica, plavac mali en nebbiolo.

Flitsende hoofdsponsors dit jaar zijn Intense Wines en Gorillas, die via de flitsbezorg-app van Gorillas “Faster than you’’ verrassend leuke (altijd duurzaam gemaakte) wijnen bij je thuis brengt. Ook bekende wijnmerken als Maison Champy, Celeste en prachtige mousserende wijnen ontbreken niet op dit leukste wijnfestival van Nederland.

De druif centraal

Op de Nacht van de Wijn staat de druif centraal. Aan de 40 verschillende barren kun je diverse wijnen proeven. Per bar kun je je focussen op één bepaald druivenras en maak je kennis met de diverse smaken en kwaliteiten van de druif. Tijdens de Nacht van de Wijn vindt, net als bij de vorige editie, de uitreiking plaats rondom de verkiezing van de populairste druif van Nederland. Welke druif zal de pinot noir uit 2019 opvolgen? Je kunt je stem uitbrengen op www.nachtvandewijn.nl.

Voorafgaand aan het event (15:00- 24:00 uur) zijn er drie verschillende masterclasses van het beroemdste sherry huis Valdespino, Celeste Wines en Gorillas/Intense wines. Tijdens de masterclasses zal chef Alex Zeelenberg van het Utrechtse Restaurant Concours een prachtige bijpassende lunch verzorgen. Meld je aan via www.nachtvandewijn.nl. Let op er is een beperkt aantal zitplaatsen.

Samenwerking Gorillas en Intense Wines

Gorillas heeft bewust gekozen om een samenwerking aan te gaan met wijnbedrijf Intense Wines voor een eigen “Gorillas” wijnrange maar ook voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen die zij maken en vertegenwoordigen. Beide partijen hebben duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. De focus ligt op 100% biologische, vegan en duurzame wijnen met zowel eerlijke prijzen voor de consument als de wijnboer. Vanuit Gorillas en Intense Wines komen er verschillende wijnboeren en -makers gedurende de Nacht van de Wijn de bijzondere verhalen achter de wijnen vertellen. Onder andere zullen de wijnmakers van Maison Champy uit de Bourgogne, die Weinmacher uit Pfalz en Roos Estate uit Zuid-Afrika deze dag aanwezig zijn. Verder zijn en prachtige wijnen te proeven van onder andere slijterij Una Mas en De Monnik Dranken.

Reserveer snel een ticket voor deze geweldige, ontspannen en leerzame avond. Voor meer informatie over dit event klik hier.

Initiatiefnemers en partners van de “Nacht van de Wijn”

De “Nacht van de Wijn” is een gezamenlijk initiatief van Janna Rijpma-Meppelink en Milan Gennissen, beiden geen onbekende namen in de Nederlandse wijnwereld. Milan is onder andere eigenaar van de evenementenorganisatie “Meisjes van de Wijn” en Janna is vinoloog, werkzaam als wijnjournalist en de auteur van verschillende wijnboeken w.o. De “Wijngids (alleen) voor vrouwen”. De “Nacht van de Wijn” wordt verder ondersteund door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON), Gorillas, Intense Wines, Celeste wijnen en Pitch Communicatie & PR.

Nacht van de wijn logo

De “Nacht van de Wijn” vindt plaats op 16 oktober in de Central Studio’s in Utrecht en duurt van 15:00 uur tot 24:00 uur. We staan natuurlijk allemaal te springen om weer bij elkaar te komen maar wel middels de richtlijnen van de overheid omtrent Corona. Geen toegang onder 18 jaar.

Aanmelden en meer info: www.nachtvandewijn.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!