Boekenpost! Wilde eetbare planten zijn fascinerend: je dwaalt door de bossen, neemt planten mee naar huis en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Ben Brumagne zette met zijn bedrijf Forest to plate het wildplukken op de kaart en verdiepte zich heel grondig in de materie. Hij bundelt in ‘Het Wildplukboek’ niet alleen zijn plantenkennis, hij verrijkt het ook met prachtige verhalen en zijn eigen ervaringen. Wildplukken in al zijn facetten dus, waarbij je aan de slag kan met veel voorkomende en toegankelijke planten. Evelien Gransjean* nam de proef op de som.
“Dit boek is geen echte veldgids, het is ook geen botanische bijbel of verhalenbundel, je kunt het beter bekijken als inspiratiebron”
Wildpluk regels
Deze inleiding zou ik bij dit boek niet overslaan. Om uit de wilde natuur te eten zul je ook moeten weten hoe, wat en waar je je eten mag verzamelen: de wildpluk regels. Daarnaast lees je aan het begin van Het wildplukboek interessante feitjes over wildplukken in het algemeen, waarom het nuttige smaakmakers zijn en handige tips voor de herkenning van planten en hun plantenfamilies.
Wilde, eetbare natuur
Als de plant een (gevaarlijke) look-a-like heeft wordt hier extra aandacht aan geschonken. Dat is natuurlijk erg belangrijk als je met deze plant aan de slag wilt gaan in de keuken! En dat laatste wil je zeker als je de leuke recepten ziet die gedeeld worden, per plant steeds één recept. Voorgerechten, confituur, ijs en drankjes; alles komt een keer aan bod.
Ik ben in ieder geval geïnspireerd geraakt
en ga deze eetbare wereld met gezonde trek tegemoet.
*Evelien Gransjean is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag als autonoom beeldend kunstenaar en volgde de opleiding ecologisch tuinontwerper. Deze twee passies brengt zij samen in haar bedrijf ecoloof.nl. Ben jij toe aan een groenere tuin? Neem vrijblijvend contact op met Evelien.
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie