Het Wijninstituut ken je vast wel. Al meer dan twintig jaar is Het Wijninstituut van Liesette van Eijnsbergen en Claire Lemmens gespecialiseerd in het verzorgen van wijnopleidingen en -examens. Naast de cursussen die opleiden voor de landelijk erkende diploma’s SDEN 1, 2 en 3 kun je er ook allerlei andere leuke cursussen en workshops volgen. Zoals deze: ‘Wijs met Wijn-Spijs’.

Liesette en Claire Wijninstituut

Liesette van Eijnsbergen en Claire Lemmens

Het Wijninstituut: Wijs met Wijn-Spijs

Heb je kennis van wijn en vind je het leuk om meer te leren over het combineren van wijnen en gerechten? Dan is deze driedelige cursus Wijs met Wijn-Spijs een aanrader. Voor het maken van goede wijn-spijscombinaties is het immers belangrijk dat je meer weet van smaak en smaakfactoren die van invloed zijn. Tijdens deze theorie- en praktijkcursus ga je veelvoorkomende smaken beleven, leren en ontdekken. Smaakfactoren als mondgevoel, smaakgehalte en smaaktype komen aan de orde. Aan het einde van de drie lessen kun je met behulp van de smaak kubus prachtige combinaties maken.

Voor hobbyisten en professionals 

Wijs met Wijn-Spijs is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het combineren van wijnen met gerechten. De cursus is niet alleen bedoeld voor hobbyisten: ook voor professionals als sommeliers, koks en gastheren en -vrouwen is deelname interessant. Enige kennis én een passie voor wijn echter zijn wel aan te bevelen. In drie avonden krijg je verrassende inzichten in de wereld van wijn en spijs en maak je kennis met de meest voorkomende smaken van gerechten. Zodra je deze smaken gaat herkennen, kun je gemakkelijker combinaties maken tussen gerechten en de te serveren wijnen.

Wijn en spijs wijn proeven Wijninstituut

Wijn spijs: proeven, proeven, proeven

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde docenten. Op de eerste avond ga je wijnen en gerechten analyseren. Niet alleen theoretisch, je gaat ook proeven: vlees, kaas, desserts en andere gerechtjes in combinatie met verschillende wijnen. Wat past goed en wat niet. En waarom? Thuis kun je direct al aan de slag met wat je hebt geleerd. De tweede avond wordt er dieper ingegaan op o.a. smaakprofielen, de opbouw van gerechten, wat specerijen doen en nog veel meer. De derde avond komt de smaakkubus aan de orde. Én wordt er uiteraard weer geproefd, geproefd en geproefd.

Alle cursussen en inschrijfmogelijkheden vind je op www.hetwijninstituut.nl

Wijs met Wijn Spijs:

Geniet ervan!