Altijd al meer willen weten over wijn? Beter leren proeven of wijn-spijs combineren? Dan ben je bij Het Wijninstituut aan het juiste adres!

Het Wijninstituut, cursussen en workshops

Al meer dan 20 jaar is Het Wijninstituut gespecialiseerd in het verzorgen van landelijk erkende wijncursussen en examens. Maar dat niet alleen. Bij Het Wijninstituut kun je ook terecht voor de leukste workshops, wijnproeverijen, cursussen op maat en meer. De cursussen en workshops van Het Wijninstituut worden gegeven door een enthousiast team van gepassioneerde en deskundige vinologen en wijndocenten.

            “Ons slagingspercentage ligt boven het landelijk cursusgemiddelde!”

De SDEN cursussen van Het Wijninstituut

De cursussen Start met Wijn, Basiscursus Wijn en Wijnbrevet worden getoetst volgens de normen van de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN). De cursus Start met Wijn (SDEN 1) bestaat uit twee delen en leert je meer over het wijnproeven en over de kenmerken van wijn. De Basiscursus Wijn en Wijnbrevet leiden achtereenvolgens op tot diploma’s op de niveau’s SDEN 2 enSDEN 3.

Kortdurende cursussen

Geen zin in lange cursussen maar toch meer weten over wijn? Dan is de cursus PROEF WIJN een aanrader. In één avond krijg je inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. Je leert van verschillende druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen. Bij PROEFWERK duik je nog iets dieper in de wijnen en bij WIJS MET WIJN SPIJS leer je meer over smaak en het combineren van wijnen en gerechten. Ook verzorgt Het Wijninstituut enkele Engelstalige opleidingen. En ben je een professional? Dan is de cursus WERKEN MET WIJN een mooie aanvulling op jouw vakkennis!

De workshops van Het Wijninstituut

Ook voor de leukste workshops kun je bij Het Wijninstituut terecht. Wijn combineren met chocolade, kaas of oesters; een special over de wijnen uit het Rhônedal of een virtuele rondreis door Zuid-Afrika maken. Snuffel maar eens rond op de website van Het Wijninstituut!

“Ideetje: geef een leuke wijncursus cadeau in deze decembermaand!”

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!