De feestdagen staan voor de deur. Of je nu al maanden weet wat je wilt bereiden of liever laste minute de keuze maakt voor het diner. The Butchery helpt je graag op weg om jouw ultieme kerstdiner op tafel te zetten en heeft een aantal heerlijke vleessoorten voor je op een rijtje gezet.

Beef Wellington: mooi rundvlees om te serveren aan jouw tafelgenoten

Beef Wellington is een stuk vlees waarmee je echt kunt uitpakken tijdens de feestdagen. Het vlees is afkomstig van het rund en kent zijn oorsprong in de 18e eeuw. In die tijd bereidde de kok van de Hertog van Wellington dit stuk vlees als eerbetoon aan de overwinning op Napoleon. Beef Wellington is dus vernoemd naar de hertog van Wellington.
Traditioneel wordt de runderbiefstuk gegeten met ganzenleverpastei en duxelles, een fijngehakt mengsel van champignons en sjalotjes of uien. Deze combinatie wordt gehuld in bladerdeeg en in de oven gegaard. Het bladerdeeg zorgt ervoor dat het vocht niet uit het de Beef Wellington verdwijnt en de smaken van de duxelles in het vlees kunnen trekken en het vlees mals en sappig blijft. Zorg voor een lang en niet te hoog stuk vlees van topkwaliteit voor een unieke smaaksensatie. Je kunt de runderbiefstuk voor Beef Wellington kopen bij de TheButchery.nl, zo weet je zeker dat je mooi rundvlees kunt serveren aan jouw tafelgenoten!

Kerstdiner vlees: traditie onder Nederlanders

Voor Nederlanders is Kerst al eeuwenlang het feest van naastenliefde en vlees op het menu. Naast de Beef Wellington geeft The Butchery je graag nog meer suggesties voor kerstdiner vlees.

1.    Hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk is een echte kerstklassieker. Het vlees kom van de dikke boven bil van het hert en het heeft een mooie wildsmaak. Het is dus een gerecht waarmee je indruk kunt maken op jouw tafelgenoten. Tip: wikkel de hertenbiefstuk na het bakken in aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten. Zo kan het vlees ontspannen om het vervolgens heerlijk rosé op het bord te serveren.

2.    Wild zwijnrollade

Kerst en rollades gaan hand in hand. Van varkensrollade tot kiprollade: rollade is in verschillende varianten verkrijgbaar. Wij adviseren je om dit jaar eens te kiezen voor wild zwijnrollade. Wild zwijn heeft een subtiele wildsmaak en het is een enorm veelzijdig stukjes vlees, veel magerder dan varkensvlees. Wild zwijnrollade van de online slager is op ambachtelijke wijze gemaakt van hoge kwaliteit wild zwijnvlees. Een ding is zeker: met wild heb je het perfecte stukje vlees voor een feestelijke avond te pakken!

wild_zwijn_rollade_1

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. TheButchery.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#samenwerking