Op 18 april vond de presentatie plaats van de nieuwe lijn ‘La Linda’ wijnen van het bekende wijnhuis Luigi Bosca uit Argentinië. Dit gebeurde tijdens een lunch in restaurant Hemel en Aarde in Utrecht, waar je uitstekend kunt eten en waar gekookt wordt met de natuur en de seizoenen als inspiratie. Caroline Cocheret was erbij voor ANNE-WIES.NL

De wijnen onder het label ‘La Linda’ van het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca werden eerder in een andere stijl en met een andere verpakking op de markt gebracht. Wat is er veranderd?

La Linda, fris en fruitig 

La Linda wijnen worden nu in een moderne stijl gemaakt, met weinig of geen hout en met de nadruk op frisheid, fruitigheid en toegankelijkheid en met respect voor de natuur. Ook de verpakking is nieuw, een modern etiket met aansprekende teksten en een afbeelding van de zon en de Jarilla, een lokale bloem, als symbool voor de energie van deze wijnen.

La Linda Chardonnay

Bij binnenkomst wordt een glas La Linda Chardonnay 2022 aangeboden. Inderdaad is het een heel frisse, fruitige stijl Chardonnay, subtiel en elegant. Vervolgens wordt aan tafel een korte promotiefilm over La Linda getoond. Tegelijkertijd worden de amuses geserveerd: een krokantje van aardappel en prei met een heerlijke zachte romige vulling en een cracker van boekweit met een dipje van daslook. Prachtige uitgesproken smaken. Dat belooft wat voor het vervolg.

La Linda Chardonnay en amuses

La Linda Torrontes

Bij de eerste gang (melkcurd, groene aardbei, bessentak en magnolia) wordt de La Linda Torrontes 2022 ingeschonken. Ik ben normaal gesproken niet zo’n fan van deze druif met zijn sterk geparfumeerde aroma’s van bloemen en druiven. Deze wijn echter is een verrassing: wel aromatisch maar niet te zwaar. Met tropisch fruit, druiven, iets bloemig en mooie, frisse zuren, die mooi combineren met de frisse, voorjaarsachtige smaken op het bord.

La Linda torrontes en eerste gang

Chardonnay in ander glas

Bij de tweede gang, huisgemaakte tempé van boekweit met prei, schapenvoetjes (paddenstoel) en algen wordt dezelfde Chardonnay ingeschonken als die bij het aperitief, maar nu in een ander glas: een heel groot Bourgogneglas van Spiegelau. Hier het bewijs dat een ander (in dit geval groot) glas echt wat doet met een wijn. Wat een verschil! De frisse, fruitige Chardonnay, zonder houtrijping krijgt nu een veel vollere, rondere smaak en ook komen de aroma’s beter tot hun recht.

La Linda groter glas Chardonnay

La Linda Cabernet Sauvignon

Bij de derde gang, een gerechtje met rode biet op twee manieren bereid, in eigen saus, afgemaakt met gerookte amandel en vijgenblad drinken we de La Linda Cabernet Sauvignon 2020. Wederom een wijn die echt op het fruit is gemaakt. Zonder houtrijping, van vroeg geoogste druiven om een frisse en fruitige stijl wijn te verkrijgen. Inderdaad vol sap en fruit met frisse zuren en zachte tannines. En heerlijk bij de biet.

La Linda Cabernet Sauvignon en Biet

‘Malbec choose us’

We sluiten af met een prachtig, verfijnd gerechtje van zacht gegaard lamsvlees met ansjovis, kappertjes, daslook en raapsteeltjes. Daarbij twee wijnen: La Linda Malbec 2022 en La Linda Malbec Old Vines uit 2021. De eerste Malbec komt van ongeveer 30 jaar oude stokken en de Old Vines van stokken met een gemiddelde leeftijd van 60 jaar. Het motto van Luigi Bosca is ´We did not choose Malbec, Malbec choose us´. Ook deze wijnen zijn weer echt op het fruit gemaakt met sappig zwart fruit en een hint van chocola, mooie zuren en zachte, rijpe tannines. De Old Vines heeft dan nog net wat meer kracht, elegantie en complexiteit.

La Linda Malbec

De opzet van La Linda om een reeks sappige, fruitige en toegankelijke wijnen te maken is geslaagd. Daarnaast hebben de wijnen ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle wijnen zijn rond de 10 euro consumentenprijs op de Old Vines na, die 13,45 kost.

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook

 

*Registervinoloog® Caroline Cocheret de la Morinière is wijnadviseur, wijndocent en studeert voor Magister Vini. Zij organiseert wijnproeverijen en wijn-spijsworkshops (koken is ook haar grote liefde).  Wijneducatienederland.nlLees hier alle artikelen van Caroline.

#Caroline