Flessenpost! Twee huiswijnen van HEMA vielen op de mat. Voor de huiswijnen van HEMA bleek 2018 een succesvol jaar. Zo won HEMA in mei de Salute to Excellence Award voor hun droge witte huiswijn. Daarnaast is het hele huiswijn assortiment van HEMA door Nicolaas Klei opgenomen in zijn zojuist verschenen OMFIETSWIJNGIDS 2019.

“De huiswijnen van HEMA zijn het omfietsen waard omdat ze zijn wat je hoopt van een huiswijn: eenvoudig, maar eerlijk en plezant.”– Nicolaas Klei

Nicolaas Klei beveelt de HEMA huiswijnen aan in een prijsrange tot €3,50, variërend van wit, rosé tot rood en van droog tot half zoet. Ik proef de ‘White Wine Dry’ en de ‘Red Wine’.

Hema huiswijnen wit en rood

De White Wine Dry komt uit de Frankrijk, de Gascogne, en is gemaakt van de druiven colombard en gros manseng. De wijn is bleekgeel met een groene glans. In de neus tropisch en citrusfruit. Sappig, rond, mild, wit fruit, perzik in de mond. Afdronk kort en fris.
De Red Wine vindt zijn oorsprong in Spanje, Cariñena. Het is een blend van garnacha, tempranillo en mazuelo. Robijnrood van kleur met in de neus donker fruit, bosbessen en een lichte kruidigheid. Dat komt in de mond terug. De wijn is soepel en sappig. De afdronk, om met de woorden van Nicolaas Klei te spreken, ‘plezant’.

Ik sluit me bij de mening van Nicolaas aan. De wijnen zijn zoals je mag verwachten van een HEMA huiswijn. Soepel, sappig en ongecompliceerd. En een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De huiswijnen zijn zowel in de winkel als online verkrijgbaar

OMFIETSWIJNGIDS 2019

De nieuwste editie van de populaire OMFIETSWIJNGIDS is nu verkrijgbaar.

De OMFIETSWIJNGIDS koop je snel en makkelijk bij Bol.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!