Dát is leuk thuiskomen van vakantie! Blijk je er ineens superleuke buren bij te hebben! In het oude politiebureau aan het Eendrachtsplein is een nieuwe koffiebar geopend. En niet zomaar één! Tijdens de feestelijke opening op 10 september is het een drukte van jewelste hij Heilige Boontjes. Maar ook als wij op de maandag erna naar buiten kijken zit het terras aardig vol. Toch maar eens polshoogte nemen!

Heilige Boontjes pui

Heilige Boontjes, een sociaal project

Heilige Boontjes blijkt een project van politieagent Marco van den Dunnen in samenwerking met Rodney van den Hengel, ‘straatcoach’ van Rotterdam West en eigenaar van koffiezaak Ookami en Dick de Kock, oprichter van de CoffeeCompany. Jongeren die op het verkeerde pad zijn of waren wordt hier de kans geboden op een baan zodat ze na een bepaald leer-werktraject weer terecht kunnen op de (Rotterdamse) arbeidsmarkt. Ze branden en verkopen hun eigen koffie, die onder de naam Heilige Boontjes wordt geschonken maar ook voor thuis te koop is.

hbstelling

Ruim en supergezellig

Het ziet er binnen supergezellig uit. En ruim! Dus als het weer straks minder wordt kun je hier gewoon ook binnen genieten. Er staan twee jongedames te wachten op hun koffie, die vers wordt bereid door baristo RobinTerwijl ze wachten drinken ze alvast een glaasje water. Die krijgen wij ook onmiddellijk aangeboden. Een goede service! Wij gaan voor een espresso macchiato. De keuze is uit twee koffiesoortenWe kunnen ook nog eens kiezen voor een normale, of met één of twee extra shotjes espresso. We kiezen voor één extra shotje en zijn gelijk wakker: pittig kopje koffie dus! Hieronder wat sfeerimpressies.

hbinterieur

Een leuk en sfeervol interieur

hbbankstel

Lekker chillen in de zithoek

Heilige Boontjes langetafels

Genoeg plek om te lezen of te werken onder het genot van een heerlijke kop koffie

Heilige Boontjes water

Bij elke kop koffie een glaasje water: goede service!

hbbarista

Barista en koffiebrander Robin bereidt met zorg onze espresso macchiato

Heilige Boontjes koffie

Genieten van het stadse leven onder het genot van een verse macchiato

Heilige Boontjes mannen

Vlnr: Robin, Hugo en Youri: Wie zou er niet blij zijn met zulke enthousiaste buren?!

Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept, cocktail of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Bekijk hier een filmpje van de NOS over dit voormalige politiebureau

Lees hier meer over de koffiebranderij en het project