Advocaat? Dat is toch dat drankje dat je oma vroeger op een feestje oplepelde? Het liefst met een toef slagroom erop? Maar er kan meer met advocaat. Deze Advocaat Martini cocktail is supermakkelijk te maken en nog heerlijk ook! De amaretto vult de smaak van de advocaat prachtig aan en de nootmuskaat geeft er wat pit aan.

Wat is advocaat eigenlijk?

Advocaat is een dikvloeibare likeur van eieren, alcohol (zoals brandewijn of jenever), gecondenseerde melk en suiker. Meestal heeft het een alcoholpercentage van circa 14%. De dikke donkergele advocaat die wij in Nederland kennen is alleen met eidooiers bereid; de dunne advocaat van hele eieren is meer bestemd voor de export, want de Britten en Duitsers prefereren hun Egg Nog en Eierlikör en dunner en lichtgeel. Weet je dat je advocaat lekker zelf kun maken? Kijk hier maar eens naar.

Advocaat cocktail, wat je nodig hebt:

  • 30ml wodka
  • 30ml advocaat
  • 30ml amaretto
  • nootmuskaatrasp en/of kaneelstokje
  • wat ijsblokjes
  • een gekoeld Martiniglas
  • cocktailshaker

Advocaat cocktail, wat je gaat doen:

  • Shake de wodka, advocaat en amaretto met ijs en giet in het gekoelde Martiniglas.
  • Garneer met nootmuskaatrasp en/of kaneelstokje. Met name de smaak van de nootmuskaat erop geeft de cocktail wat extra pit.

Cocktail advocaat Vinissima

Geniet ervan! 

LINKS:

Deze cocktail maakte cocktailspecialist Ingrid Larmoyeur speciaal voor Anne-Wies.NL. Meer over en van Ingrid? Bezoek haar website: Vinissima

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!