Een nieuw kookboek viel op de mat. Wát een (heerlijk) boek: ‘Succesvolle Seizoensrecepten’ door Sonja van de Rhoer. Een boek vol heerlijke recepten, ingedeeld naar de seizoenen en voorzien van een passend wijnadvies.

Sonja van de Rhoer is geen onbekende in de culinaire wereld. De uit Apeldoorn afkomstige Sonja is docent koken en voedingsleer en schreef daarnaast inmiddels al meer dan 60 (!) culinaire boeken. Misschien ken je haar ook van haar recepten in Dagblad Trouw en diverse reis- en culinaire websites.

Gezonde voeding staat bij Sonja op nummer één, maar niet als het niet lekker is. Want ook genieten staat bij haar hoog in het vaandel. Genieten van (h)eerlijk eten, met elkaar aan tafel.

Genieten met de seizoenen

En genieten… dat lukt vast en zeker als je dit boek in huis hebt! Ik ben er in elk geval superblij mee! Hoe heerlijk, die voorjaarsrecepten met asperges, raapsteeltjes, rabarber, advocaat of lam. Of de zomer- en herfstrecepten met ingrediënten als watermeloen, Oppedoezer Ronde, aardbeien, paddenstoelen, pompoen…. Ik kijk nu al uit naar de winter, als recepten met knolselderij, linzen en kool voorbijkomen. En de heerlijkste stoofpotjes. Enne.. de recepten zijn nooit saai! Want Sonja combineert bijvoorbeeld boerenkool met paddenstoelen, maakt hutspot met Leidse kaas, een bowl met spinazie, mango en avocado en combineert een vegan kaviaar met Oppedoezer Ronde. Vegan? Ja ook voor vegetariërs is dit boek geschikt. Waar mogelijk geeft Sonja een alternatief voor vlees en andersom.

En de wijnen?

Die koos Sonja uit i.s.m. Joke Holster en Bouke Wijlens van De Monnik Dranken. En ik moet zeggen… dat deden ze niet onverdienstelijk. Chapeau! Met korte stukjes tekst wordt aangegeven welke wijn goed bij een speciaal gerecht past. Een voorbeeld: Dit recept vraagt om een stevige wijn. “Heerlijk is de Carmenère Grane Réserve van Los Vascos uit Chili. Carmenère is de signatuurdruif van Chili. En in de wijngaard van Los Vascos (Château Lafite-Rotschild) doet dit laat-rijpende ras het bijzonder goed. De wijn is diep purper van kleur. In de geur van deze prachtige wijn zijn aanvankelijk aroma’s van kers, braam, granaat- appel en pruim te vinden, daarna komt de rode en zwarte peper, zwarte olijf, gegrilde groente, kaneel, cederhout en gerookte chilipeper. Je proeft wat bittere chocola en kersenlikeur. De tannines zijn soepel. Kortom een mooi glas!”

Ik was zo lucky Los Vascos in Chili te bezoeken en kan beamen…. dit is een fijne combi😋.

Kortom:
Succesvolle Seizoensrecepten, een dikke aanrader!

Dit boek koop je makkelijk en snel bij Bol.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!