Instagram is dé verzamelplek voor foto’s en video’s. Je kunt van alles plaatsen en delen op dit platform. Niet alleen wijnfanaten hebben het platform ontdekt, ook de koks en healthy-food fanaten onder ons maken goed van instagram gebruik: ze hebben het sociale mediakanaal omgetoverd tot hun kookplatform. Als je de hashtag #healthyfood intypt vult je scherm zich met de mooiste, lekkerste en gezondste gerechten en baksels. Eén van de populaire trends? Havermout! In dit artikel lees je wat er allemaal met havermout mogelijk is en vind je een heerlijk, makkelijk en gezond recept voor chocolade pannenkoekjes.

Havermout: je wist nog niet dat je het nodig had

Havermout, het klinkt een beetje saai. Veel mensen denken bij havermout meteen aan een dikke, brijachtige pap zonder smaak.  We kunnen alvast verklappen dat havermout een stuk leuker is geworden dan dat. Havermout is gezond, dus men heeft er weer nieuw leven ingeblazen. Nu eten we het massaal op allemaal verschillende manieren. Warm, koud, gebakken en zelfs in de vorm van pannenkoeken. De oatmeal recepten zijn in elk geval trending. Dat is ook niet zo gek, want havermout is mega gezond en het laat je de lekkerste dingen eten zonder dat je er een schuldgevoel aan overhoudt. Het zit boordevol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is het rijk aan vezels en een bron van eiwitten, waardoor je lang verzadigd blijft. Heb jij ook al zo veel zin om jouw favoriete bordenset te vullen met de lekkerste havermout gerechten?

Welke soort melk moet ik kiezen?

Havermout wordt vaak gegeten in combinatie met melk. Zo krijgt het de perfecte substantie. Er zijn wel verschillende opties als het aankomt op melk: amandel-, koe- en sojamelk zijn erg populair. Welke melk past het beste bij jouw voorkeuren?

Als je probeert af te vallen is het belangrijk dat je niet zo veel calorieën eet. Daarom is water amandelmelk de beste optie wanneer je streeft naar gewichtsverlies. Ben je allergisch voor amandelen? Dan kun je ook nog kiezen voor water bij de havermout!

Als de vorige opties niks voor jou waren en de hoeveelheid calorieën je niet zo veel deren is sojamelk een goede optie. Deze melk is erg gezond door de hoeveelheid eiwitten.

Ben je niet zo’n fan van al die melkvervangers? Dan kun je het ook houden op oude vertrouwde koemelk. Afhankelijk van je doelen kun je bepalen welk vetpercentage geschikt is voor jou. Als je graag meer wilt leren over plantaardige melk is dit artikel  interessant om te lezen.

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes

Haal je bakpan tevoorschijn, nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Bij de aanblik van deze pannenkoekjes ga je spontaan watertanden. Het recept komt van de Spaanse fitgirl Ana, die inmiddels 18.1K volgers op het populaire platform heeft weten te verzamelen. Wil je meer van haar recepten uitproberen? Ze is op Instagram te vinden onder de naam: Anasfitmeals. Dit is hoe je haar heerlijke eiwitrijke chocolade pannenkoekjes maakt:

  • Meng 1 ei, 100 gram Griekse yoghurt (0%) en 80 gram (amandel)melk in een bak
  • Voeg hier 5 gram cacaopoeder, 35 gram havermoutmeel, een snufje bakpoeder, een snufje zout en 20 gram proteïnepoeder (chocoladesmaak) aan toe.
  • Bak de pannenkoekjes
  • Geniet van deze guilt-free pannenkoeken!
  • En vergeet niet een mooie foto op Instagram plaatsen🤩

pancakes chocolate Pixabay (1)

Dit is een gesponsord artikel

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook