Rotterdam wordt steeds leuker ! Sinds begin november is in de Rotterdamse Hoogstraat (vlakbij Verward) HARRIES Wine & Deli gevestigd. HARRIES noemt zichzelf een ‘dubbeldoel’ wine-deli’. Twee panden met aparte ingangen zijn binnen met elkaar verbonden: een wijn- en delicatessenwinkel aan de ene kant en een proeflokaal aan de andere.

“Voordeel van deze combinatie is dat ik alles kan laten proeven in het proeflokaal. Wij hebben unieke producten voor Rotterdam en een hele bijzondere wijncollectie. Daar vertel ik graag over, dus bezoekers krijgen een extra beleving mee en tegelijk wat educatie. De wijn die gasten drinken in het proeflokaal (bij een kaas- of andere proeverij) kunnen ze vervolgens kopen voor thuis in de delicatessenwinkel” aldus Harrie Baas.

Harries Wine Deli interieur

“Geen wijnbar maar belevingswinkel” – Harrie Baas

All day HARRIES

HARRIEs is zeven dagen per week geopend. Maandag t/m zaterdag van 10-22 en zondag 12-20.  Hiermee is  HARRIES hét adres om te genieten van een goed kopje koffie met mooie patisserie in de ochtend tot bijzondere wijnen (én champagnes van Jaqueline’s Disdonc en sake’s van Simon Hofstra’s Taste of Sake!) met bijpassende hapjes in de middag en avond. Niet alleen het assortiment wijnen is top, ook de delicatessen mogen er zijn. Zo serveert Harries de kazen van kaasaffineurs Van Tricht, de worsten van Brandt & Levie, kaviaar van House of Caviar en heerlijke Spaanse hammen. De thee is van Jing, de fijne likeurtjes van Zuidam staan op de kaart.

HARRIES Wine Deli delicatessen

Over Harrie Baas 

Harry BaasHarrie Baas was tot drie jaar geleden mede-eigenaar van het bekende Rotterdamse restaurant Amarone. Na de verkoop van zijn deel werkte hij free-lance als horeca-consultant in de breedste zin des woords. Hij gaf les op horeca-instituten, adviseerde restaurants en andere horecabedrijven en deed veel proeverijen. Met name dat laatste deed hem besluiten de stap naar HARRIES Wine & Deli te nemen. In zijn zaak in de Hoogstraat kan hij ‘custom-made’ proeverijen organiseren voor gezelschappen van 5 tot zo’n 20 personen. En dat doet hij graag én goed. Samen overigens met zijn rechterhand bij HARRIES, Annita ’t Hoen, Registervinoloog® en Liquorist van de Wijnacademie, die haar sporen ruimschoots heeft verdiend bij wijnwinkel Odile Hemmen en wijnbar La Pipa.

Ladies bij HARRIES wine deli

HARRIES Wine & Deli. Wij zijn fan. En jij?

LINKS:

Check hier de FB pagina van HARRIES Wine & Deli voor het laatste nieuws!

Smeele projecten tekende voor de inrichting van HARRIES Wine & Deli

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!